Hlavní obsah

Liberec zdolal Slavii a snížil v čtvrtfinále na 2:3 na zápasy

LIBEREC

Hokejisté Liberce zdolali v pátém čtvrtfinále extraligy Slavii 2:0 a snížili stav série na 2:3 na zápasy. Vítěznou branku vstřelil v 35. minutě Tomáš Vak, v power play při oslabení Bílých Tygrů v závěru pojistil výsledek kapitán Petr Nedvěd. Gólman Tomáš Vošvrda ozdobil svůj první start v play off od začátku v extraligové kariéře čistým kontem. Šestý zápas je na programu v pondělí v Praze.

Článek

Liberecký trenér Kalous zamíchal sestavou. Do branky se postavil od začátku místo Pince Vošvrda, změnily se všechny útoky, přičemž do elitní řady se k Nedvědovi postavili Bartovič a Podkonický. Úvodní třetina nabídla spíše opatrnou hru, Slavia však byla nebezpečnější. Ve třetí minutě po přečíslení dvou na jednoho po Svobodově přihrávce přestřelil Pospíšil.

Ve 12. minutě se v přesilovce po přečíslení domácích dostal sám před libereckého gólmana Micka, ale neuspěl. Na straně domácích měl nejlepší střeleckou pozici po objetí branky mezi kruhy Vak, ale slávisté jeho pokus zblokovali. Největší šanci měl v poslední minutě úvodní části po Kadlecově střele Jiří Doležal, ale Vošvrda držel čistý štít.

Ve druhé části Liberec zvýšil aktivitu, přečkal pak Štichovo vyloučení a od poloviny utkání měl čím dál větší tlak, ale Kopřiva svůj tým držel. Nejdříve vypíchl hokejkou puk unikajícímu Bartovičovi, pak pokryl také Klimentův sólový únik. O chvíli později ve 35. minutě už se ale Bílí Tygři radovali, když Bartovičovu přihrávku z pravé strany od mantinelu usměrnil před brankovištěm za Kopřivova záda Vak.

Slavia podnikala brejky, ale výraznější příležitosti neměla. Naopak na druhé straně v 37. minutě opět do sóla unikl Nedvěd, ale při blafáku do bekhendu mu uskočil puk a zamířil vedle levé tyče. Těsně před pauzou měl velkou šanci Bartovič, který ale byl faulován v úniku Třetinou, Kopřivu nepřekonal a marně se u sudích dožadoval místo vyloučení trestného střílení.

Na začátku třetí části v přesilovce po narážečce s Podkonickým zakončoval Čakajík, ale Kopřiva puk vytlačil na tyč. Další možnost měl Podkonický. Slavia se dostala do přečíslení dvou na jednoho, Vondrkova přihrávka na Svobodu neprošla, ale bránící liberecký hráč si málem srazil puk nešťastně do vlastní branky.

Kopřivu pak neprostřelili ani Kudrna s Hořavou, Slavia odolala i při Jelínkově trestu. Severočeši pak ale také při Kudrnově pobytu na trestné lavici hosty do šance nepustili. Stejné to bylo i na druhé straně po Kadlecově faulu. Pak šel pykat Štich, Slavia sáhla k power play a v čase 56:36 kapitán Nedvěd z vlastního obranného pásma trefil prázdnou bránu.

Po Hunkesově vyloučení měla Slavia ještě 81 vteřin výhodu proti třem umocněnou další power play, ale spíše Liberec měl několik neúspěšných pokusů do opuštěné branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Vak (Bartovič, Trončinský), 57. P. Nedvěd. Rozhodčí: Fraňo, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Derner, Čakajík, Trončinský, Štich, Holub, Moravec, Ulrych - Bartovič, P. Nedvěd, Podkonický - Kudrna, Vak, M. Hořava - Bárta, Vantuch, Ondřej - Klimenta, Víšek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Žižka, Roth, Krejčík, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Endál, Vondrka - Třetina, Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: