Hlavní obsah

Oceláři rozstříleli Litvínov a jsou krok od postupu

TŘINEC

Hokejisté Třinci vrátili Litvínovu dvě porážky ze severu Čech i s úroky a po vysokém vítězství 6:1 v pátém čtvrtfinále jsou krok od postupu. Brankostroj režíroval nejproduktivnější hráč série Martin Růžička, který si připsal gól a dvě asistence. Šestý zápas, v němž už Oceláři mohou rozhodnout o postupu do semifinále, se hraje v pondělí v Litvínově.

Článek

Třinec v play off poprvé nasadil uzdraveného reprezentanta Adamského a do soupeře se opřel hned ze startu. Po desetiminutovém jiskření před litvínovskou brankou sejmul tlak z beder favorita Lojek, který ve 12. minutě dělovkou od modré čáry prostřelil gólmana.

Během necelých tří minut Slezané nabrali uklidňující dvougólový náskok. Silně jim k tomu pomohl litvínovský bek Gula, který ztratil kotouč ve středním pásmu, a Kohn proměnil sólo nekompromisní střelou pod břevno. Horní tyčka v závěru první části uchránila Severočechy od třetí pohromy, když se o ni zastavilo Semanovo nahození v přesilovce.

Oceláři však neubrali a i v druhém dějství diktovali tempo. Třetí gól vypracoval Polák, který v bruslařském souboji předstihl Kubáta, poslal puk před branku a Květoň ho snadno umístil do sítě.

Vítěz základní části se definitivně uklidnil. Hosté se naopak dlouho nemohli prosadit a snad až průnik Hübla v 27. minutě se dal považovat za šanci, leč Hamerlík se překvapit nenechal.

Příležitosti na domácí straně utěšeně přibývaly; Volke se vyznamenal proti ranám Hrni a Poláka, ale po zaváhání Černoška, nezištné přihrávce Růžičky a trefě Varadi do odkryté klece byl absolutně bezmocný.

Po čtvrtém gólu to Litvínov zabalil. Před třetí částí protočil gólmany, ale Hübl kapituloval už po 16 sekundách, když svůj pátý zásah v sérii zaznamenal Růžička.

Hosté dohráli zápas laxně a až bez zájmu. Jejich rozklad po dalším kiksu v rozehrávce dokonal Polanský. Ještě většímu debaklu Litvínov unikl i proto, že Adamský s Orsavou prováhali další tutovky.

V úplném závěru při dvojnásobné přesilovce hosté Jánským alespoň snížili a pokazili Hamerlíkovi osmé čisté konto v sezóně.

HC Oceláři Třinec - HC Benzina Litvínov 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Lojek (M. Růžička, Hudec), 15. Kohn, 25. D. Květoň (Polák, Zíb), 39. Varaďa (M. Růžička), 41. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 43. Polanský - 59. Jánský (Jareš, Lukeš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8, navíc Vopat (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4859. Stav série: 3:2.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, od 55. min. navíc Richter - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, Orsava, McGregor - od 41. min. navíc Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Litvínov: Volke (41. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec, Gula - Bojer, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Jenáček - Majdan, Heinisch, Gerhát - od 45. navíc Zíma. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín