Hlavní obsah

Dva světy se střetly na jedné chodbě. Vítězné Vítkovice vs. zklamané Budějovice

Libor KalousSport.cz

Úzká chodba, ve které se prolínal jeden svět s naprosto odlišnými pocity. „Nic jim neříkej,“ křičel budějovický útočník Michal Mikeska na Jiřího Vykoukala. „Málič, kde jsi?“ zněl rachot z druhé kabiny „Už jdu, počkejte,“ hulákal vítkovický gólman, který nesměl chybět u bojového pokřiku. Hokejisté Vítkovic právě postoupili do semifinále play off, pro České Budějovice sezóna skončila po sérii 2:4 na zápasy.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky do českobudějovické sítě.

Článek

„Přesilovky byly kámen úrazu,“ přiznal bez váhání budějovický kapitán František Ptáček. Stačí se podívat na první třetinu. Deset minut s hráčem navíc a výsledkem byla velká nula. Tak jako na konci utkání.

“Byla to vyrovnaná sezóna, celou bych ji zhodnotil spíše kladně, diváci tu byli perfektní,“ přidal se trenér František Výborný, který by rád v klubu trénoval dále, ale zatím mu nebyla předložena oficiální nabídka.

Jiří Vykoukal v dresu Českých Budějovicfoto: Právo

Otázku kolem své osoby bude řešit i v pátek čtyřicetiletý obránce Jiří Vykoukal, který v průběhu ročníku přišel ze Sparty. „Uvidíme, teď se těžko odpovídá, ale možná to byl poslední zápas. Škoda, přáli jsme si odehrát ještě sedmé utkání a postoupit. Zdálo se mi, že jsme byli v křeči, puk nám uskakoval. Nebyla taková pohoda, jakou jsme si přáli,“ přiznal Vykoukal.

„Říkal, že v příští sezóně by to bylo tak na dvacet zápasů. Teď sedí v šatně a brečí, on chce jen vyhrávat,“ pověděl na adresu zkušeného beka Výborný. On se se všemi hráči v následujících dnech sejde, promluví si s nimi, vše rozebere, bude se bilancovat. Opak druhé strany. Ta pokračuje dál.

„My jsme se už za žádnou cenu nechtěli vracet do Ostravy k sedmému zápasu. Byla to strašně náročná série, každý zápas hrozně vyrovnaný,“ přiznal po klání unavený a spokojený brankář Roman Málek.

Českobudějovický Michal Mikeska stojí vedle brankáře Vítkovic Romana Málka.foto: ČTK/David Veis

On v šesti čtvrtfinálových zápasech vychytal dvě nuly. Tu druhou v rozhodujícím souboji. „Kluci perfektně vykrývali prostor, já jsem to měl hodně ulehčené. V tom je základ. Gólman, když vidí, tak by tu střelu měl chytit a zase když nevidí, tak mě to dvakrát trefilo, to byla klika, ale měli jsme to dobře rozestavené,“ usmíval se ve tvářích zarostlý gólman.

V této sérii se potvrdilo, že brankáři jsou základem úspěchu v play off. Taková byla dvojice Jakub Kovář vs. Roman Málek. „Oba gólmani chytali výborně, Málek byl perfektní. Oba si zaslouží velikou poklonu, my nevyužili přesilovky a Vítkovice si vyhrát zasloužily,“ uznal Vykoukal.

„Pro mě osobně je to hezké, ale ty čtyři vítězné zápasy jsou mnohem cennější, protože jsme je vyhráli jako mužstvo a ještě nám nekončí sezóna, za což jsem strašně rád," přiznal Málek. Pak už se valil chodbou ve výstroji a betonech slavit postup. Po půl hodině byl všude klid. Domácí už zítra nebudou přemýšlet o dalším soupeři, Vítkovice se budou chystat na další bitvu. Tak jak to už v play off chodí...

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice