Hlavní obsah

Kladno je po výhře v Mladé Boleslavi krok od záchrany v extralize

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Kladna jsou velmi blízko záchraně v extralize. V 8. kole skupiny o udržení zvítězili na ledě Mladé Boleslavi 2:1 a čtyři kola před koncem mají na dnešního soka náskok devíti bodů. Výhru zajistil Kladnu kapitán Pavel Patera ve 47. minutě.

Článek

Vstup do důležitého souboje vyšel lépe Kladnu. Mladoboleslavská obrana již ve 3. minutě propadla, hosté šli v přečíslení tři na jednoho a gólmanem Schwarzem vyražená Haškova střela skončila přímo před Smoleňákem, který pohodlně doklepl puk do prázdné branky. Poslední tým tabulky odpověděl v 6. minutě, Štefanka ale ani na dva pokusy nepokořil Cikánka.

Mladá Boleslav byla poté střelecky aktivnější, ale Kladenští při těsném vedení pozorně bránili a do vyložených příležitostí domácí nepouštěli. V 18. minutě hráli domácí první přesilovku. V ní se nejprve Bendova hodně nepovedená střela po dvou tečích zastavila na tyči, jen chvilku poté ale pálil bez přípravy Divíšek a vyrovnal.

V úvodu druhé části podržel domácí gólman Schwarz, jenž vychytal samostatný únik Valského. Na druhé straně prověřil Cikánkovu pozornost ranou z kruhu pro vhazování Vrbata. Ve 27. minutě hráli Kladenští přesilovku, puk se při ní odrazil do obrovské šance k Bickovi, jenže Schwarz stihl v poslední chvíli jeho pokus vytěsnit ramenem.

Krátce po návratu hříšníka Dudáše na led se do přečíslení tří na jednoho dostali domácí, Vrbata však při střele bez přípravy do odkryté branky zacílil hodně mimo. Výrazně lépe si o několik okamžiků později vedl Chaloupka, jenž orazítkoval střelou od modré čáry tyčku. Stav 1:1 se do druhé přestávky již nezměnil.

Do třetího dějství šli Mladoboleslavští s 68 sekund dlouhou početní výhodou pět na tři, když se nechal čtyři sekundy před skončením druhé dvacetiminutovky vyloučit Bělohlav a následoval na trestnou lavici Kallu. Jenže domácí si kromě Žabkovy bomby, která prosvištěla okolo pravé tyče, větší příležitost nevytvořili.

Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 47. minutě našel Bicek od zadního hrazení volného Pateru a kladenský kapitán zamířil přesně pod horní tyčku. V následné přesilovce mohli navýšit vedení Bílek a ve stoprocentní příležitosti dorážející Kalla, Schwarz se ovšem vyznamenal. Blízko vyrovnání byl na druhé straně Divíšek, ale neuspěl. Domácí to ještě v závěru zkusili 95 sekund bez gólmana, ale marně.

BK Mladá Boleslav - HC Vagnerplast Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Divíšek (Loskot, Boháč) - 3. Smoleňák (Hašek), 47. Patera (Bicek). Rozhodčí: Minář, Hribik - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2580.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Nouza, Tvrdík, Matějovský - Loskot, Štefanka, Bahenský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, D. Růžička, Mrázek - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - M. Látal, Knotek, Kotrla - Smoleňák, Hašek, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: