Hlavní obsah

Baráž je blízko, co si budeme povídat, uvedl brankář Schwarz

Do velmi obtížné pozice se porážkou s nejbližším konkurentem Kladnem dostali hokejisté Mladé Boleslavi. Do konce skupiny o udržení se bude hrát již jen o 12 bodů, Mladoboleslavští jich na Kladno ztrácejí devět. Vidina baráže tak získává velmi konkrétní obrysy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mladoboleslavský brankář Marek Schwarz v akci.

Článek

"Je jasné, že to blízko je. Dnešní zápas rozhodoval o mnohém a všichni jsme to věděli. Je to teď bohužel už o devět bodů, zbývají čtyři zápasy, což je hodně těžká situace, co si budeme povídat," řekl novinářům brankář Marek Schwarz. "Neříkám, že by to bylo nehratelné, ale muselo by to být hodně velké štěstí. Musíme se prostě připravit na to, abychom to hlavně udrželi," dodala hlavní mladoboleslavská opora.

Jeho týmu bylo dnes těžké něco vytknout, až na mizernou produktivitu. Bruslařský klub skóroval jedinkrát z 35 střel. "My hráli a Kladno dalo dva góly. Nedařilo se nám dát branku, s jedním gólem je těžké vyhrát. Naopak Kladno, když už ty střely mělo, tak byly docela těžké a nebezpečné. A dali z toho dva góly," uvedl Schwarz.

Nevyužitá přesilovka mrzela

Mrzet domácí musela hlavně více než minutová přesilovka pět na tři zkraje třetího dějství. "Dát tam vedoucí gól na 2:1, mohlo to vypadat jinak," litoval Schwarz.

Sám si mohl jen těžko něco vyčítat, naopak díky několika jeho výtečným zákrokům mohli Mladoboleslavští doufat ve zvrat až do posledních vteřin. "Jak říkám, chytit se dá všechno. Nicméně u prvního gólu to bylo do prázdné brány, při druhém to Patera trefil nahoru," popsal Schwarz.

Spíše ho mrzelo, že k přečíslení tři na jednoho při první inkasované brance došlo již ve třetí minutě. "To zabolí v takhle důležitém utkání," připustil Schwarz.

Čtyři zápasy před koncem skupiny o udržení však boj o teoretickou naději ještě nevzdává. "Budeme hrát furt naplno, protože i kdyby se šlo do baráže, tak je dobré tam jít rozehraný s vědomím, že hrajeme dobře a jde nám to. V opačném případě bývá těžké naskočit a my nesmíme nic podcenit," uvedl Schwarz.

Reklama