Hlavní obsah

Získali jsme si u soupeře zpět respekt, těšilo hrdinu Pabišku

Ve zcela jiném světle se ve druhém zápase extraligové baráže předvedli hokejisté Mladé Boleslavi. Nejhorší tým nejvyšší soutěže po bezkrevném středečním výkonu dnes proti Ústí nad Labem bojoval a vydřel první výhru v sérii. Díky ní se podařilo domácím vyrovnat stav série na 1:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Lukáš Pabiška v utkání s Kladnem. Ilustrační foto.

Článek

"Chtěli jsme hrát agresivně a důrazně i první zápas, ale prostě nám to nevyšlo. Dnes jsme si řekli, že jeden zápas nic nedělá, a že začínáme od nuly. Chtěli jsme na ně vlítnout, což se nám povedlo, a získat si zpět respekt, že to nebudou mít jednoduché. Nedáme svou kůži zadarmo," řekl hrdina zápasu Lukáš Pabiška, který vstřelil jeden gól a na dva přihrál. Podílel se tak na všech brankách Mladé Boleslavi.

Středočechům podle jeho slov pomohla i skutečnost, že už věděli, co mají od Ústí čekat. "Otrkali jsme si je, protože jsme nevěděli, co hrají. Samozřejmě, že video jsme měli, ale člověk to vidí až na ledě. Chomutov byl jiný soupeř než my. Dnes jsme se na to lépe připravili," uvedl Pabiška spokojeně.

Vedle stavu 1:1 je prý důležité, že si extraligový zástupce získal podle Pabišky u soupeře respekt. "U nich se teď může stát všechno. Loni byla taky série 1:1, jeli jsme do Chomutova a dvakrát tam vyhráli. Teď se budeme snažit, abychom tam urvali alespoň jedno vítězství," řekl Pabiška, jenž si vzpomněl na loňskou barážovou sérii proti Chomutovu, kterou nakonec Bruslařský klub vyhrál 4:1.

Závěr Boleslav zvládla

Domácí se dnes vyrovnali i se závěrečným tlakem soupeře, který se za stavu 2:3 dral za vyrovnáním. Při power play hrál navíc v šesti proti čtyřem, neboť byl v 59. minutě vyloučen Radek Matějovský. "Byly to naše zbytečné fauly, mohli jsme to v klidu vyhodit a uděláme faul. Dostaneme se pak pod tlak, oni navíc hrají power play, což je vždy ošidné. Ale zvládli jsme to," oddechl si Pabiška.

Útočník Ústí nad Labem Jan Alinč po zápase litoval, že jeho tým dostal dvě branky v oslabení. "Toho se musíme příště vyvarovat. Přesilovky rozhodovaly," řekl zkušený centr, který byl celkově s bilancí úvodních dvou zápasů spokojen. "Dá se říci, že jsme obstáli. Mohli jsme dnes vyrovnat na 3:3 a vybojovat si prodloužení nebo penalty. My jsme sem ale jeli s tím, že chceme udělat jeden zápas, což se nám povedlo. Nikdo asi nepočítal s tím, že vyhrajeme oba. Měli jsme ale k tomu blízko," uvedl Alinč.

Věří, že jeho tým uspěje doma. "Vyhráli jsme docela dost zápasů po sobě. Oni jsou trochu v tlaku, což bylo v prvním utkání vidět. Dnes museli a hráli o hodně lépe, byli o sto procent lepší. My ale teď hrajeme doma, na větším kluzišti a budeme mít podporu diváků. Doufám, že to zvládneme," přál si Alinč.

I útočník Jan Kovář přiznal, že domácí ve druhém zápase Lvi trochu zaskočili. "Byli hodně aktivní, podobně jako ve třetí třetině prvního zápasu," řekl autor první branky hostů v přesilové hře. Člen širšího kádru reprezentace, který v sezoně působil v extraligové Plzni, zápas nedohrál. "Dostal jsem trošku do kolena od protihráče, který dohrál souboj," uvedl Kovář, jenž netuší, zda ve třetím duelu série nastoupí. "Uvidím, jak se budu v pátek cítit," dodal Kovář.

Reklama

Související témata: