Hlavní obsah

Měl jsem neuvěřitelnou kliku, uznal boleslavský střelec Boháč

ÚSTÍ NAD LABEM

Čtyřikrát hokejisté Mladé Boleslavi prohrávali o gól, pokaždé ale ve třetím barážovém duelu na ústeckém ledě vyrovnali a těsně před koncem prodloužení rozhodli o vítězství, díky němuž vedou v sérii 2:1 na zápasy. Hrdinou se stal útočník Daniel Boháč, který 64 sekund před ukončením řádné hrací doby srovnal na 4:4 a pak v čase 69:53 dal vítěznou branku. V obou případech rozhodčí uznal gól až po dlouhé a závažné poradě s obsluhou videa!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Mladé Boleslavi Daniel Boháč a ústecký obránce Roman Němeček (vpravo) v boji o kotouč.

Článek

„Měl jsem neuvěřitelnou kliku. Náhoda, že jsem dvakrát dostal kotoučem do nohy a puk se odrazil směrem do branky, aniž bych do něj kopnul. Byl jsem si jistý, že góly budou platit. Během zápasu jsme se hodně klepali, ale jsme natolik zkušení, abychom se z nepříznivého průběhu nepoložili,“ líčil Boháč.

„Trenéři nás nutí dojíždět do branky, a to se vyplatilo. Je kuriózní, že jsem zaznamenal dva góly a ani jeden hokejkou. Jsme blíž k záchraně o jeden krůček, ale klobouk dolů před Ústím. Hrál jsem čtyři baráže, a je to suverénně nejtěžší soupeř,“ povídal ještě mladoboleslavský forvard, který má na svém kontě v sérii už tři branky. „To je pěkné, ale především jde o tým,“ podotkl Boháč.

Předčasně ale nejásá. „Musíme být nohama na zemi. Potřebujeme dobrý vývoj série udržet. Asi nám pomohlo procitnutí po prvním zápase, který jsme asi podcenili. Teď už si dáváme na Ústí pozor. Snad tu baráž vyhrajeme. Rozhoduje hlava. Tady už nejde o hokejovost, ale o bojovnost,“ dodal ještě boleslavský útočník.

Francouz: Nešťastný zápas

Ústecký gólman Pavel Francouz prožil podle svých slov nešťastné utkání: „I přes lacino inkasované góly jsem se snažil bojovat. Pořád jsem doufal, že vyhrajeme. Hlavně za stavu 4:3. Kluci si počínali výborně v poli, o to víc mrzí ten krutý závěr. Už s tím nic dělat nemůžeme. Věřím, že se oklepeme a ještě tu baráž zdramatizujeme.“

Slovinský útočník Rok Pajič si posteskl: „Je to velké zklamání. Při power play soupeře na konci třetí třetiny jsme to neudělali zrovna ideálně. Přitom jsme až do té doby byli lepší, a měli jsme těsný náskok ubránit. Na nájezdy jsme v prodloužení ještě nemysleli.“

Reklama

Související témata: