Hlavní obsah

České Budějovice vyjely na led, chtějí opět sázet na odchovance

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovičtí hokejisté pod vedením kouče Františka Výborného dnes zahájili přípravu na ledě, do níž se podobně jako před rokem zapojilo i několik juniorů. Zápasovou přípravu zpestří účast v European Trophy.

Foto: David Veis, ČTK

Hráči Českých Budějovic

Článek

Posilami Jihočechů pro defenzivu jsou Slovák Peter Mikuš, jenž přišel z Mladé Boleslavi, a Slovinec Aleš Kranjc. Dvoufázové tréninky absolvují s prvním týmem navíc i Jiří Ferebauer a Stanislav Polodna z Písku, kteří nastoupili k několika extraligovým duelům Mountfieldu již v minulé sezoně.

"Máme celkem šest pětek, přičemž v přípravě jsou stejně jako loni i někteří junioři. Osvědčilo se nám to. Navíc ekonomická situace je všude podobná, takže se budeme snažit vychovat z odchovanců hráče pro áčko. Letos tu jsou například útočníci Jakub Marek a Radek Seidl," řekl ČTK trenér Výborný.

Své místo v týmu si pokusí vydobýt i opavský rodák Martin Heider, který v posledních letech působil v Německu. "Je to důrazný a silný útočník do předbrankového prostoru. Je to hráč do třetí, čtvrté lajny, který se bude chtít o svůj prostor poprat," okomentoval příchod nové tváře pro klubový web sportovní manažer Josef Zajíc.

V European Trophy nastoupí Jihočeši proti Plzni, Kometě Brno, pražské Spartě, bratislavskému Slovanu, Vídni, Salcburku a finským klubům Kärpät Oulu a KalPa Kuopio.

"Taková konfrontace s mezinárodním hokejem bude určitě změna, sezona tím ale teprve začíná. Budeme chtít uspět, zároveň to ale pořád je pouze příprava, sestava se bude měnit a priorita sezony je někde jinde," uvedl Výborný s vyhlídkou k osmi duelům v soutěži.

Od omlazeného týmu očekává další výkonnostní krok vzhůru. "Kádr prošel loni velkou obměnou a hráčů tady máme dostatek. Nyní bude na nich, aby výsledkově potvrdili tu relativně povedenou minulou sezonu," doplnil Výborný, čímž připomněl vyřazení ve čtvrtfinále a konečnou sedmou příčku z posledního ročníku české nejvyšší soutěže. Ta další začne 16. září.

Přehled přípravných zápasů:
Úterý 2. srpna: 17:30 Kladno - České Budějovice,
čtvrtek 4. srpna: 17:30 České Budějovice - Třebíč,
úterý 9. srpna: 17:30 České Budějovice - Kladno,
pátek 12. srpna: 17:30 České Budějovice - Plzeň (European Trophy),
čtvrtek 18. srpna: 18:30 KalPa Kuopio - České Budějovice (European Trophy),
sobota 20. srpna: 17:00 Kärpät Oulu - České Budějovice (European Trophy),
čtvrtek 25. srpna: 17:30 České Budějovice - Slovan Bratislava (European Trophy),
sobota 27. srpna: 17:00 České Budějovice - Vídeň (European Trophy),
čtvrtek 1. září: 19:15 Salcburk - České Budějovice (European Trophy),
sobota 3. září: 19:35 Kometa Brno - České Budějovice (European Trophy),
úterý 6. září: 17:30 České Budějovice - Sparta (European Trophy),
čtvrtek 8. září: 17:30 České Budějovice - Martin.

Reklama

Související témata: