Hlavní obsah

Vítkovice už našly nové trenéry! Dochází na velký návrat po čtrnácti letech

Ostrava/Praha

Hokejové Vítkovice už našly náhradu za trenéry Trličíka, Stránského a Svozila, které vedení klubu odvolalo v neděli večer po pěti prohrách v řadě. Po čtrnácti letech se k ostravskému celku vrací jako hlavní kouč Miloš Holaň. Jeho asistenty budou současný sportovní ředitel klubu Roman Šimíček a Radek Philipp, dosud trenér dorostu a asistent trenéra u reprezentační sedmnáctky.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Holaň je novým hlavním koučem hokejistů Vítkovic.

Článek

Devětačtyřicetiletý Holaň vedl poslední dvě sezony hokejisty prvoligové Poruby, v této sezoně byl dosud bez angažmá. To už ale neplatí, vrací se totiž do Vítkovic, v nichž začínal jako hráč a později i jako kouč.

Mezi lety 2004 až 06 stál na vítkovické střídačce jako asistent Vladimíra Vůjtka, sezonu 2006/07 začal v ostravském celku jako hlavní kouč, záhy byl ale nahrazen Miroslavem Fryčerem. Teď se do Vítkovic po dlouhých čtrnácti letech vrací.

Holaň jako hlavní trenér vedl v extralize i Spartu, Mladou Boleslav a Pardubic. Má rovněž bohaté zahraniční zkušenosti. Na Slovensku trénoval Zvolen a Trenčín, v Norsku Lillehammer, v Rakousku Feldkirch, v Bělorusku Grodno a na Ukrajině Barkut Kyjev.

Vítkovice, kterým po sérii pěti proher patří v extraligové tabulce devátá příčka, jsou druhým klubem, který v sezoně sáhl k výměně trenérů. Tím první byly Pardubice, kde v listopadu Richard Král nahradil odvolaného Milana Razýma.

Holaň a jeho asistenti už v pondělí dopoledne vedli první trénink Vítkovic. Soutěžní zápas je čeká v úterý, kdy se Ostravané představí od 17:30 na ledě Litvínova.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec