Hlavní obsah

VIDEO: Růžička po rvačce slávisty chválil. Nemůžeme si nechat rozbít pusu, řekl Svoboda

PRAHA

Kdo vyšel s čistým štítem bez trestu, byl bílou vránou. Poslední vystoupení hokejistů Slavie v European Trophy zacloumalo emocemi. V neděli v Mannheimu padlo 258 trestných minut! V nadsázce řečeno, kdo měl ruce, ten si našel soka. „Myslím, že soupeř neunesl prohru. Navíc mají hodně kanadských hráčů včetně trenéra, dalo se čekat, že se stane něco podobného," zhodnotil bouřlivý zápas pro slávistické stránky Tomáš Svoboda, který si v Německu připsal hattrick.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Celý boxerský večer hokejistů vyvrcholil po utkání, když siréna klání ukončila. „Ke konci to dopadlo tak, že začali přelézat střídačku, tak jsme tam museli jít i my. Ale nešlo o nic zákeřného. Většinou to byly bitky jeden na jednoho,“ pověděl o zpestření konci letní přípravy Svoboda. „Vláďa Růžička (trenér) nás na to upozorňoval už před zápasem. Nabádal nás, ať si na ně dáme pozor."

Příští pátek začíná extraliga, přijít v této době ke zranění by nebyla příjemná věc. „Člověk to v hlavě má. Já toho jejich trenéra neznám, ale pokud je k těmhle rvačkám svolný, asi by mu něco podobného ani nevadilo. Když jsem je viděl lézt přes mantinel, myslel jsem, že to skončí daleko hůř. Nakonec to dopadlo ještě celkem dobře,“ oddechl si český útočník, který dal o sobě vědět už v minulém ročníku nejvyšší soutěže.

Růžička nemá rád, když se pere více hráčů 

Po základní části se stal Svoboda druhým nejproduktivnějším slávistou, v play-off dokonce předstihl i Michala Vondrku.

S evropskou soutěží se Svoboda rozloučil třemi góly. A také uznáním od trenéra. A ne jen on. „Byli jsme pochváleni. Člověk si přece nemůže nechat rozbít pusu. Je ale jasné, že jsou Vláďovi příjemnější bitky jeden na jednoho. Nemá rád, když se pere více hráčů dohromady, natož skoro všichni. To nikdy není dobré,“ dodal čtyřiadvacetiletý forvard, který už kouká na extraligu.

Slavia sehraje první kolo příští pátek ve Zlíně. „Bylo by super, aby góly přicházely v podobném počtu jako naposledy a já byl co nejvíce prospěšný mužstvu.“

Reklama

Související témata: