Hlavní obsah

Chceme ještě zapracovat na koncovce, říká litvínovský Kučera

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový trenér Jiří Kučera vstupuje do sezóny, v níž bude působit na střídačkách dvou rozličných týmů. K práci asistenta kouče Kýhose v Litvínově si přibral i stejnou pozici u reprezentační „dvacítky“. Čeká ho tudíž velmi nabitý program. V těchto dnech směřují jeho myšlenky především ke klubovým povinnostem, protože v pátek 16. září odstartuje extraliga.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V Litvínově chtějí zapracovat na koncovce.

Článek

Jaké máte pocity z litvínovského mužstva ve finiši přípravy na nejvyšší soutěž?

Myslím, že na tom nejsme po herní stránce špatně. Bohužel v posledním přípravném zápase s Chomutovem jsme dali jen jeden gól, a tak je jasné, na čem se pokusíme do startu ligy zapracovat. Tedy hlavně na střelecké koncovce.

Po odchodu  Romana Vopata, Petera Jánského, Jakuba Černého, Ivana Švarného a Vlastimila Kroupy jste kádr doplnili o nové hráče. Jeví se jako posily?

To je předčasné říkat. Ale pravdou, že je oba slovenští hráči Martin Hujsa a Ján Brejčák do mužstva dobře zapadli, totéž platí i o Martinu Frolíkovi. Ústečtí Robin Hanzl s Davidem Pojkarem za nás už loni párkrát nastoupili, takže je nebereme jako nováčky v týmu.

Kroupa oznámil ukončení činnosti před několika dny. Budete místo něj shánět náhradu?

Aktuálně máme devět obránců a první zápasy hodláme hrát na čtyři obranné dvojice. Jeden bek bude navíc a momentálně si vystačíme s těmi hráči, kteří jsou k dispozici.

Počítáte s Martinem Ručinským?

Jeho zdravotní stav se lepší, ale nechceme návrat uspěchat. Až řekne, že je připraven hrát, tak se dostane i do zápasů.

Dlouhou absenci měl i Michal Trávníček...

Od pondělí začal trénovat naplno. Zpočátku půjde na led na pár střídání a snad se bude jeho herní vytížení zvyšovat.

S jakým cílem jdete do sezóny?

V případě Litvínova se plány nemění a jsou každoročně stejné. Chceme, aby se nám povedl začátek extraligy. Od toho se všechno odvíjí.  Dlouhodobým cílem je postup do play-off. Ať už z předkola, nebo přímo z první šestky, což by byl velký úspěch.

Reklama

Související témata: