Hlavní obsah

Litvínovské novinky: maskotem gepard Vervák, kapitánem Ručinský

LITVÍNOV

Nejen se změněným názvem HC Verva, ale také s novým kapitánem a vůbec poprvé v historii i s maskotem klubu vstoupí do nové extraligové sezóny hokejisté Litvínova. Céčko na dresu po Romanu Vopatovi, který ukončil kariéru, převzal 40letý útočník Martin Ručinský a fanoušci klubu hlasováním rozhodli, že maskotem bude gepard Vervák.

Foto: archiv

Zleva Martin Ručinský, gepard Vervák a Jiří Šlégr.

Článek

„Martin Ručinský je jednoznačně hráčem s největšími zkušenostmi v našem týmu, hlavně má v kabině přirozenou pozici lídra,“ vysvětluje volbu trenér Vladimír Kýhos. „Dělat kapitána v Litvínově je pro mě čest a určitě tím budu cítit i větší zodpovědnost za tým, ale že bych nějak měnil svou hru, tak to ne,“ říká Ručinský a představuje i netradiční závazek litvínovských hráčů pro tuto sezónu.

Budou dělat pumpaře?

Pokud se mužstvo probojuje do play off, a to má za cíl, bude Ručinský se spoluhráči tankovat řidičům na čerpací stanici Benziny v Litvínově prémiová paliva Verva, která budou navíc s výraznou slevou oproti běžným cenám. „Zkušenost s tankováním mám jen z vlastního vozu, ale snad bych zvládnul i takovou úlohu,“ směje se nový kapitán.

Na litvínovské soupisce figuruje celkem 11 hráčů mladších 24 let, novými tvářemi jsou dva Slováci, útočník Martin Hujsa ze Slovanu obránce Ján Brejčák z Popradu. Oklikou přes Košice přišel i kladenský útočník Martin Frolík, na hostování z Ústí jsou v týmu Robin Hanzl a David Pojkar.

Fanoušci se v hlasování vyslovili i pro návrat k žluto-černé barevné kombinaci na dresech a při hledání maskota dostal Vervák58 % z celkem 1050 hlasů.

Studie nového stadiónu je už hotova

V Litvínově pracují i na rekonstrukci stadiónu. „Máme hotovou studii a připravený projet. Do roku 2013 bude ze tří čtvrtin stadión přebudován, což by mělo stát v řádech desítky miliónů korun. V horizontu tří dalších let se pak provedou ještě výraznější stavební úpravy, zvedne se střecha a dostaví poslední tribuna,“ říká Martin Dučák, člen vedení litvínovského klubu a jednatel generálního partnera klubu společnosti Benzina

Reklama

Související témata: