Hlavní obsah

Vítkovický Ujčík: Na tužení party fakt nebyla nálada

Pátou extraligovou sezónu ve Vítkovicích v řadě začne Viktor Ujčík. Devětatřicetiletý miláček fanoušků potvrdil, co říká většina hokejistů v těchto dnech. Nemyslí na hokej, ale na oběti letecké katastrofy v Jaroslavli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Viktor Ujčík

Článek

Jak těžké je v těchto dnech soustředit se na hokej a na začátek extraligy?

Je to nemožné. Myšlenky většiny z nás jsou úplně někde jinde. Všechno kolem té tragédie je stále hodně živé. Den co den se o ní dovídáme nové věci, nové okolnosti jak k ní došlo. Proto jsem velice rád, že páteční první kolo extraligy bylo odloženo a já můžu zajet do Jindřichova Hradce rozloučit se s Honzou Markem. V neděli, kdy se začíná druhým kolem, snad už budeme ready. Aspoň v to doufám.

Dvakrát po sobě se dostaly Vítkovice až do finále play off. Máte tak dobrý tým, abyste to dokázali potřetí?

Těžko říct, uvidíme. Letošní příprava byla jiná než ty předchozí. Hodně jsme cestovali, startovali jsme na třech turnajích v zahraničí. Potkali jsme se tam s těžkými soupeři, výsledky nebyly špatné, jeden turnaj jsme vyhráli. Sami jsme zvědavi, jak na tom doopravdy jsme, protože český hokej je specifický a s českými týmy jsme hráli málo.

Do ruské KHL z Vítkovic odešli útočníci Vrána a Huna. Jak a čím se je snažíte nahradit?

Ruda Huna a Péťa Vrána, to je hrozně moc gólů a nahrávek, chybět budou. Musíme zvýšit produktivitu. A když se to nebude dařit, tak nesmíme dělat zbytečné chyby a dostávat laciné góly.

Trenéři s vámi počítají do prvního útoku s Burgrem a objevem loňské sezóny Káňou. Jak vám to spolu klape?

Dali jsme se do kupy už v play off. Spoustu kombinací už hrajeme naslepo a to je hrozně důležité. Můžu tedy odpovědět, že nám to spolu klape.

Kouč Trličík zavedl loni na startu sezóny a pak ještě jednou v jejím průběhu tužení party na chatě v horách. Hodovali jste, bavili jste se. Opakovalo se to i letos?

Kdepak. Nejprve nebyl čas, protože jsme byli na cestách. Naplánovali jsme si posedět spolu minulý čtvrtek, ale do toho přišla strašná zpráva o smrti kamarádů při leteckém neštěstí. Na nějaký večírek fakt nebyla a pořád není nálada.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice