Hlavní obsah

Když hokejová Sparta hraje proti "Spartě" na Kladně

KLADNO

Po prvním kole je jediným dvougólovým střelcem hokejové Tipsport extraligy obránce. Přesto se moc neradoval, Sparta prohrála na Kladně 2:3 a ani dvě přesilovkové trefy Jana Hanzlíka body nepřinesly. Vyhrál tým, ve kterém se ukázalo osm bývalých sparťanů. Domácí s novým šéfem Jaromírem Jágrem předvedli bojovnější hokej než v minulých letech.

Foto: HC Sparta Praha

Obránce Sparty Jan Hanzlík vstřelil Kladnu dva góly.

Článek

„Nebyl to ustrašený tým jako v předchozích letech. Mají spoustu zkušených hráčů, i dravé mládí. Určitě budou výše než vloni,“ řekl o Kladnu Hanzlík.

Ten v minulém ročníku nejvyšší soutěže odehrál čtyřiapadesát zápasů, ve kterých vstřelil tři góly. Nyní jeden souboj a dvě trefy. "Přesilové hry a hra v oslabení jsou jediné dvě pozitiva zápasu,“ zhodnotil sparťanský výkon devětadvacetiletý zadák. „Musíme zlepšit produktivitu. Pořád si říkáme, že málo střílíme a jsme málo důrazní před brankou,“ přidal bolístku z premiéry nového ročníku.

Osm bývalých sparťanů proti Spartě 

Sparta přijela do Kladna, tam na ni čekalo osm hráčů, kteří v minulosti oblékali dres mužstva z Holešovic. Třeba Jan Hlaváč, který vstřelil první gól kladenských Rytířů. „Proti Spartě jsem hrál, už když jsem byl v Liberci, to bylo takové...byl jsem na jiné straně, ale teď už to vůbec neřeším,“ nedělal z duelu nic výjimečného Hlaváč.

„Narážky máme neustále, třeba s Milanem Tomanem. To jsem prostě já, takový styl se mi líbí,“ přidal se zase Hanzlík. Mezi střelce se zapsal i Michal Dragoun. Jak jinak také on poznal šatnu Sparty. „Jsou to kamarádi, ono je v podstatě jedno, kdo se u soupeře raduje,“ dodal Hanzlík.

Dvě asistence si připsal Martin Látal. Jak jinak i on hrál za klub s velkým S na dresu. „Sparťané na mě trochu zapomněli a hlavně Martin mě skvěle našel před brankou,“ pochvaloval si rozhodující moment utkání obránce Pavel Skrbek. On určil, že Kladno i s osmi bývalými sparťany bralo tři body.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec