Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic přetlačili Litvínov až v nájezdech

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic zdolali ve 3. kole extraligy Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech, které až v šesté sérii rozhodl Petr Pohl. Domácí byli blízko třem bodům; až do 56. minuty nejtěsnějším rozdílem vedli, při závěrečném tlaku Litvínova však výborného Málka překonal Hanzl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický útočník Peter Húževka v gólové šanci před brankářem Litvínova Martinem Volkem.

Článek

Do litvínovské sestavy se po zranění vrátil veterán Ručinský, ale největší šance první části patřila jinému matadorovi na vítkovické straně. Ujčík však v páté minutě příklepem přestřelil zcela prázdnou branku.

Jinak hře typicky na úvod sezony vévodila upracovanost a diváky spíše zaujala nezaviněná srážka sudího Hradila s litvínovským Gerhátem za vítkovickou brankou, po níž se oba dlouho a těžce zvedali z ledu.

Vítkovický brankář Roman Málek zasahuje v utkání proti Litvínovu.foto: ČTK/Petr Sznapka

Ujčík byl v hlavní roli také v úvodu druhé třetiny. Ani vyhlášený kanonýr však se svým bekhendovým blafákem na Volkeho nevyzrál ze sólového nájezdu. Děj rozháraného duelu pak ještě více roztrhala vyloučení. Vítkovice byly o něco iniciativnější a dvě sekundy před koncem druhé části omráčily soupeře gólem do šatny, když Volkeho nachytal nahozením z úhlu Svačina.

Gólový úder hosty spíše vyburcoval. Vyrovnání viselo ve vzduchu zejména při dlouhé přesilovce pět na tři, ale Málek zlikvidoval dvě vyložené šance Hüblovi a při Lukešově bombě mu pomohla tyčka.

Severočeši zůstali při chuti. Výtečný Málek se při jejich tlaku dlouho překonával. Když však ve velké příležitosti nepojistil vedení domácích Pohl, přišel litvínovský trest a Hanzl čtyři minuty před koncem švihem zařídil vyrovnání. Nájezdy se protáhly až do šesté série, kdy rozhodl Pohl.

HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Svačina (Rehák), rozhodující nájezd Pohl - 56. Hanzl (Ručinský, Trávníček). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Burger, Malík (oba Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4271.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Rehák, Punčochář, Voráček - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Svačina, Húževka, J. Sýkora - Szturc, Strapáč, Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.
Litvínov: Volke - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Kousalík, Gula, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Jenáček, Hujsa, Frolík - Trávníček, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články