Hlavní obsah

Zvedáme se, tvrdí po výhře nad Kometou pardubický kouč Král. Těší ho pozitivní atmosféra v kabině

Brno

Ze souboje mužstev, která v posledních dvou extraligových utkáních padla, vyšli lépe v předehrávce 26. kola pardubičtí hokejisté. Dynamo zdolalo v Brně Kometu hladce 3:0 především díky vydařené prostřední dvacetiminutovce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu.

Článek

„Po vyrovnané první třetině jsme měli ve druhé jasně navrch. Naši převahu umocnily přesilovky. Vstřelili jsme dva góly, které se nakonec ukázaly jako rozhodující," libuje si kouč Východočechů Richard Král, který je přesvědčený, že se tým po jeho příchodu výkonnostně zvedá. „Je znát, že v kabině panuje pozitivní atmosféra. Moc mě potěšilo, že jsme Kometě v poslední třetině až na úvodních pár minut prakticky nic nedovolili. Náskok se nám ještě podařilo navýšit," netají radost.

Triumfu v Brně si hodně považuje. „Přestože se Kometě momentálně příliš nevede, má pořád silný celek. Hlavně v prvních dvou formacích nastupují kvalitní borci. My jsme však vedle zápasu ve Vítkovicích podali nejlepší výkon pod mým vedením. Výtečnými zákroky nás podržel Vladař," chválí brankáře, který patří Bostonu. „Zatím netušíme, kdy bude muset zpátky do Ameriky," tvrdí Král.

Rovněž útočník Jan Mandát se domnívá, že se Pardubice pod novým realizačním týmem zlepšují. „Jak už to bývá, nový impuls zafungoval. Jdeme nahoru a začínáme si tím pádem víc věřit. Bodujeme častěji než na začátku sezony. Pořád máme ovšem co zlepšovat," nepropadá po cenném vítězství euforii.

V brněnském táboře zavládlo po třetím extraligovém nezdaru v řadě značné zklamání. „Úvodní třetinu jsme ještě odehráli docela slušně, avšak pak jsme zase inkasovali góly z jednoduchých situací. Do poslední části jsme šli se snahou otočit nepříznivé skóre, ale v koncovce nejsme poslední dobou vůbec efektivní," štve asistenta Jiřího Horáčka, že jeho mužstvo skórovalo v duelech na Spartě, v Liberci a s Pardubicemi dohromady pouze dvakrát.

K bodům v takovém případě nepomáhají ani solidní výkony gólmana Karla Vejmelky. „Nevadí mně, že jsem teď ve velkém zápřahu. Snažím se chytat co nejlíp, ale na body to bohužel nyní nestačí. V utkání s Pardubicemi jsme byli ustrašení, z přemíry snahy se nám nedařily kombinace," stýská si.

Už se radši dívá směrem dopředu. „V neděli hostíme silný Třinec, v tomto střetnutí nebudeme určitě favority. Věřím, že se na lídrovi soutěže konečně chytneme," přeje si vroucně Vejmelka.

Reklama

Související témata: