Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:2 PPOlomouc zaskočila favorita, v nastavení rozhodl Valský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Gulaš 1 : 0
55. Kolouch 1 : 1
63. Valský 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 26. kole extraligy na ledě Plzně 2:1 v prodloužení a oplatili svému soupeři stejný výsledek z předchozího vzájemného zápasu. Až do 49. minuty se hrálo bez branek, poté se prosadil podesáté v sezoně kapitán domácích Milan Gulaš. Hosté však v 55. minutě dokázali díky trefě Petra Koloucha vyrovnat a bonusový druhý bod jim v čase 62:19 zajistil Jakub Valský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Matěj Tomajko z Olomouce (střílí nad branku), Vojtěch Budík a brankář Dominik Frodl z Plzně.

Článek

Plzeň tak ukončila čtyřzápasovou sérii výher po teprve druhé porážce na vlastním stadionu v sezoně. Olomouc vyhrála teprve potřetí z posledních devíti zápasů. V útoku Indiánů debutovali v extralize sedmnáctiletý Jan Slanina a o rok starší Vojtěch Šuhaj. V dresu Hanáků se dočkal prvního startu v nejvyšší soutěži obránce Lukáš Mareš, který jim vypomáhá z prvoligové Jihlavy.

Oba týmy se potýkají s řadou absencí, což dokumentovalo dění v první třetině. Domácí i hosté promarnili shodně dvě přesilové hry. Aktivnější směrem dopředu byli Indiáni. Po Kodýtkově akci však ztroskotal dorážející Straka na Lukášovi. Olomoucký gólman se předvedl také v 18. minutě, kdy vkleče nedovolil skórovat zblízka zakončujícímu Vráblíkovi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Matěj Stříteský z Plzně a Vojtěch Tomeček z Olomouce.

Po pauze domácí přidali a Kohouti jen díky Lukášovi přečkali střelu Poura, kterému při přečíslení dvou na jednoho ideálně přihrál Kantner. Ve 27. minutě osamocený Kodýtek napálil z pravého kruhu brankovou konstrukci. Následně musel konečně pořádně zasahovat i Frodl, strážce plzeňského brankoviště ranou švihem neprostřelil mladý útočník Tomajko. Poté vrcholil nápor Indiánů, během přesilovky ve 34. minutě ale po výjezdu Gulaše před branku ztroskotal v dobré pozici na Lukášovi Suchý.

Tlak domácích pokračoval také ve třetí dvacetiminutovce. Na nebezpečné pokusy Suchého, Kantnera a Poura nedokázali hosté odpovědět při vyloučení Stříteského a ve 49. minutě udeřilo na druhé straně. Po přesné přihrávce Langa z levé strany zaznamenal pohodlně Gulaš vedoucí gól.

V 53. minutě zahrozil z akce dvou na jednoho ranou švihem Olesz a záhy mohl po přihrávce Kracíka z mezikruží rozhodnout Stříteský. Šanci neproměnil a naopak v 55. minutě tečí Dujsíkova nahození vyrovnal Kolouch na 1:1. Stejného střelce v další příležitosti vychytal Frodl a prodlužovalo se. V 63. minutě napálil nejprve Ondrušek horní tyč a Valský pohotovou dorážkou rozhodl.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 49. Gulaš (V. Lang, F. Suchý) - 55. Kolouch (Dujsík), 63. Valský (Ondrušek). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, V. Lang - Gulaš, Kracík, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Rob, Pour - Šuhaj, Stach, Slanina. Trenér: Čihák.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, L. Mareš, Ondrušek - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, Bambula - Valský, Nahodil, Olesz - Gřeš, Kusko, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: