Hlavní obsah

Slavia prohrála počtvrté v řadě, Plzeň si odvezla z Prahy tři body

PRAHA

Hokejisté Slavie se trápí, prohráli čtvrté utkání v řadě. V sedmém kole Tipsport extraligy doma nestačili na Plzeň, ta si odvezla tři body za výhru 5:3. Indiáni, kteří doposud pravidelně střídali porážky s výhrami, porušili tuto tradici a odvezli si z Prahy první vítězství v této sezóně z hřiště soupeře.

Článek

Plzeň nastoupila bez Tomáše Vlasáka, druhého nejproduktivnějšího hráče hostí. Přesto to byli Indiáni, kteří měli během prvních dvaceti minut více šancí, slávisté se složitě dostávali do plzeňské třetiny, i proto si brankář Adam Svoboda za první část připsal jen tři zákroky.

Hosté okupovali branku Miroslava Kopřivy už ve třetí minutě v přesilové hře, ale jejich příležitosti zůstaly nevyslyšeny. Nejlblíže k brance měl v sedmé minutě Radek Duda, který si sjel od modré čáry, ale jeho střela se odrazila od hole slávistického gólmana, který v brankovišti přejížděl k pravé tyčce.

Na druhé straně se mohl zapsat mezi střelce Miloslav Čermák, ale jeho pokus před Svobodou minul branku. Tak jako u plzeňského Dudy, který se stále zastřeloval. Ten se nemýlil až v sedmnácté minutě, když vystřel z vrcholu kruhu a brankář Kopřiva nestačil zírat, když puk skončil v levém horním růžku, Plzeň vedla 1:0. A ne dlouho.

Druhá třetina rozhodla 

Ve druhé třetině uběhlo 123 sekund, když slávisté zaváhali v rozehrávce a kapitán Plzně Martin Straka si zkušeně počkal, najel a dal gól ve vlastním oslabení.

Za půl minuty mohlo být s domácími ještě hůře. Po faulu Jiřího Vašíčka jel Ondřej Kratěna trestné střílení, ale trefil tyčku a Slavia, která se trápila, mohla být ráda za stav 0:2. Ale přece se i ona dočkala. Při hře pět na tři se nerozpakoval kapitán Petr Kadlec, vypálil z kruhu a snížil na 1:2.

Jenže Indiáni si druhou třetinu dokázali pojistit. A to tuplovaně. Nejdříve namazal slávistický obránce Vladimir Roth a Jan Stránký nepohrdl příležitostí. V poslední minutě po skrumáži před Kopřivou využil šanci Jan Kovář a 31 sekund před koncem druhé třetiny zvýšil na 4:1.

Slávisté začali třetí část přesilovou hrou, ale nedokázali ji využít. Podobnou šanci měla i Plzeň, když pykal za vražení na hrazení Petr Kalus. Po jeho zákroku se František Kaberle těžce sbíral z ledu, nakonec odjel za pomoci masérů.

Za domácí se sedm minut před koncem trefil Tomáš Kůrka, který prostřelil betony brankáře Svobody. Slávistický útočník si připsal první gól v sezóně. Během minuty ale hosté hráli přesilovku pět na tři. Měli k dobru 140 sekund. Po míchané před gólmanem se trefil podruhé plzeňský kapitán Straka. Poslední slovo ale patřilo domácím. V 58. minutě snížil na 3:5 druhým gólem i druhý kapitán - slávistický Kadlec.

Slavia Praha - Plzeň 1929 3:5 (0:1,1:3,2:1)
Branky a nahrávky: 27. Kadlec (V. Růžička, Kůrka), 54. Kůrka (Sklenář, Vašíček), 58. Kadlec(Čermák)  - 17. Duda (Jan Kovář, Johnson), 23. Martin Straka (Dvořák), 38. Stránský (Lev), 40. Jan Kovář (Marušák), 55. Martin Straka (Hanzlík, Marušák). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3719.
M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík, Krejčík - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, P. Jelínek, J. Doležal - Micka, Jaškin, M. Čermák - T. Hertl, Kůrka, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
A. Svoboda - St. Pierre, Kaberle, Marušák, Dresler, J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Dan Růžička - Kratěna, J. Hlinka, Mrňa - Duda, Jan Kovář, Johnson - Stránský, Lev, Martin Straka - Vostřák, Pitule, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín