Hlavní obsah

Slavia prolomila černou šňůru čtyř porážek, porazila Kladno

Slavia nevyrovnala rekord Mladé Boleslavi. Ta prohrála v této sezóně pětkrát v řadě. Slávisté mohli tento primát dohnat, pokud by v osmém kole hokejové extraligy nestačili na Kladno. To se nestalo, hosté vyhráli 4:1. Radost červenobílých přišla poprvé od 20. září. Zajímavostí zápasu bylo, že proti sobě nastoupil sedmnáctiletý slávistický forvard Tomáš Hertl a dvaačtyřicetiletý kladenský obránce Jaroslav Nedvěd. Nejmladší hráč ligy vs. nejstarší.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Slavie oslavují branku vstřelenou na ledě Kladna, vpravo jejich radost sleduje domácí obránce Jaroslav Nedvěd.

Článek
Fotogalerie

Slávisté nastoupili bez svého kapitána Petra Kadlece, céčko na dres dostal Marek Tomica. Naopak v sestavě domácích se objevil dvaačtyřicetiletý obránce Jaroslav Nedvěd, který hraje jinak za prvoligový Beroun, kde je zároveň výkonným ředitelem.

První třetina patřila slávistům, vyhráli ji 2:0. První gól si připsal sedmnáctiletý junior Tomáš Hertl. On nahodil puk, ten se odrazil od mantinelu a od betonu brankáře Jana Chábery doputoval kotouč na brankovou čáru.

Druhý gól si připsal Petr Kalus v přesilovce, kterému přihrál Hertl, ten se stal v tento moment nejproduktivnějším slávistou v sezóně. Kladenská obrana zaváhala při oslabení a hostující útočník překonal domácího gólmana podruhé.

Slavia sehrála v této části tři početní výhody, využila jednu. Rytíři měli dvě možnosti, nevyužili žádnou. Domácí se dostávali do šancí, ale Valský a ani Hlaváč nedokázali překonat brankáře Miroslava Kopřivu.

Dragoun dal Kladnu naději 

Kladenští snížili ve dvacáté páté minutě, nadvakrát uspěl Michal Dragoun. Domácí poté sehráli bez pěti sekund čtyři minuty přesilovku, ale žádná z šancí se neujala.

Ve třicáté minutě zahákoval při úniku v oslabení Jakuba Sklenáře Nedvěd a zrodilo se trestné střílení. Ale slávistický forvard za pískotu fanoušků neuspěl. Stejně jako o chvíli později Jiří Doležal, který při hře pět na pět trefil tyčku. Pět minut před koncem druhé třetiny promáchl na druhé straně zase Michal Lukáč ve velké příležitosti. Až Tomáš Kůrka protrhl smůlu všech předešlých střelců. Trefil se opět v početní výhodě a Slavia vedla zase o dva góly.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hrálo Kladno přesilovku, usadilo se v útočném pásmu, ale to hlavní nepřišlo - gól. Hosté se s přibývajícím časem dostávali pod tlak, což slávistický trenér Vladimír Růžička využil k oddechovému času.

Kladno v minulém utkání porazilo mistrovský Třinec na jeho ledě 4:1, ale v úterý se nemohlo prosadit proti dvanáctému týmu tabulky. Deset minut před koncem závěrečné části stále prohrávalo o dva góly.

Čas na oddych v utkání využil i Zdeněk Vojta před oslabením Slavie. Domácí se pokusili o gól v šesti, Chábera opustil branku, ale trefil se Jakub Šulc - 4:1 v poslední minutě.

Kladno - Slavia Praha 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Dragoun (Hovorka) - 9. T. Hertl, 14. Kalus (T. Hertl, J. Krejčík), 38. Kůrka (Svoboda, Růžička), 60. Šulc. Rozhodčí: Lacina, Smitka - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2997.
Chábera - David Růžička, Skrbek, L. Procházka, Toman, J. Nedvěd, Lepine, Piskáček - Bicek, Patera, Hlaváč - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Lukáč, Kuchler - Valský, Melka (21. Knotek), Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
M. Kopřiva - Kolařík, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Vašíček, Špelda - Kalus, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., M. Čermák - T. Hertl, Kůrka, Sklenář - Micka, Doležal, Jaškin. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: