Hlavní obsah

Po zranění mám chuť do hry, liboval si skvělý nahrávač Bartovič

Raketový nástup do zápasu předvedl hokejový útočník Liberce Milan Bartovič ve středeční dohrávce 8. kola extraligy s Českými Budějovicemi. Třemi perfektními asistencemi se podílel na prvních třech gólech Bílých Tygrů, kteří nakonec vyhráli záaps 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič z Liberce

Článek

Dá se říci, že to byl váš hokejový večer. Jak jste si ho užíval?

Nastoupil jsem po nucené pauze zaviněné zraněním. Měl jsem natržený stehenní sval, který mě trápil už v přípravě. Ale zlepšilo se to a na hru jsem se už těšil. Vítězství je určitě pěkné. Vděčíme za něj ale jen úvodní třetině, kdy jsme si získali tříbrankový náskok. Naše spolupráce s Petrem Nedvědem a Jardou Kudrnou docela klapala.

Čím si vysvětlujete slabší chvilky v dalším průběhu zápasu?

Přičítám to naší nezodpovědnosti.  Zbytečně jsme polevili a hosté se vrátili do zápasu. Uklidnil nás až čtvrtý gól pár minut před koncem.

Úspěšně jste začali sérii tří utkání na domácím ledě. Cítíte šanci, že byste se mohli díky dobrému vylosování posunout až do čela tabulky?

Pokud chceme být nahoře, tak musíme co nejvíc bodovat. Především se soustředíme na nedělní zápas se Slavií, která má mladé mužstvo. A nejspíš bude svým agresivním stylem pro nás nebezpečným soupeřem. A v úterý hostíme Kladno.

Zatím jste odehrál jen pár kol a na první gól ještě čekáte. Jste z toho nervózní?

Není důvod. Vždyť sezóna se teprve rozbíhá. Bylo by pěkné, kdybych se trefil už v příštím kole. Ale prosadit se v extralize není jednoduché. Přesto věřím, že pokud budu zdravý a budu pravidelně hrát, ty góly z mojí hokejky jistě přijdou. O to se nebojím.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice