Hlavní obsah

Třinec porazil Plzeň Peterkovým gólem v oslabení

Hokejisté Třince porazili v 9. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení, které v 62. minutě při vlastním oslabení rozhodl útočník Jan Peterek. Obhájci titulu si tak v pátém domácím duelu připsali teprve druhé vítězství, zatímco Indiáni po třech výhrách neuspěli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince porazili Plzeň v prodloužení.

Článek

Oceláři do utkání vlétli s velkou vervou, ale Svoboda zmařil dvě vyložené příležitosti Kohna a Hrni a po ojedinělém brejku naopak Straka přesným švihem do levého horního růžku zařídil Plzni vedení.

Indiáni se však v úvodní části stali obětí vlastní nekázně a soupeři pomohli zpátky do sedla šesti menšími tresty. Strakův gól vymazal už po 25 sekundách Adamský, který u vzdálenější tyčky přizvedl Kohnův pas napříč brankovištěm. Sérii přesilovek Oceláři využili k obratu, když se v 18. minutě ujal Zíbův projektil od modré čáry.

Jenže ve druhé části se domácí nestačili divit. Plzeň přeřadila na vyšší rychlostní stupeň, přestala faulovat a soupeř byl rád, když se dostal do středního pásma. Už ve 22. minutě byl blízko vyrovnání Kratěna, ale jeho blafák zastavila tyčka. Hosté však dlouho nelitovali a Heřman při svém prvním střídání zblízka srovnal.

Domácí hrozili nahodile a jen z brejků; Valčák jel v oslabení sám na Svobodu, ale dobrou kličku zpackal nepřesnou koncovkou. Západočeši byli ve druhém dějství výrazně lepší a jejich převahu po parádním pasu gólmana Svobody korunoval třetí trefou Hlinka. Vedení však hosté neuhlídali, Adamský kotouč propasíroval do sítě a zmírnil tím třinecký útlum v průběhu druhé třetiny.

Západočechům, kterým se v závěru zranil Vlasák, tempo nevydrželo. Domácí se vrátili do hry, ale propásli další čtyři přesilovky v řadě. Svobodu přitom nedonutili k těžšímu zákroku.

Nakonec si Oceláři vše vynahradili v prodloužení, v němž Peterek obral o puk chybujícího Marušáka a parádním blafákem v oslabení zajistil domácím druhý bod.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Adamský (Kohn, Seman), 18. Zíb (Chovan), 37. Adamský (Kohn), 62. Peterek - 11. Martin Straka (Jeřábek), 22. M. Heřman (Jan Kovář), 30. Hlinka (A. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Jindra, Kis. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4075.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Richter, Seman, Lojek, Davison, Cartelli, Hudec - Hrňa, D. Květoň, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - McGregor, Valčák, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Plzeň: A. Svoboda - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre, Dresler, Malena, Dan Růžička - Stránský, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Hlinka, Lev - Duda, Jan Kovář, Mrňa (22. M. Heřman) - Dvořák, Pitule, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama