Hlavní obsah

Nedvěd zařídil v nájezdech výhru Liberce nad Slavií

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v 10. kole extraligy Slavii 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru za sebou. Pražané dokázali smazat ztrátu 1:3, přesto prohráli páté z posledních šesti utkání. Reprízu čtvrtfinále uplynulé sezony, v kterém se radovala Slavia, rozhodl v rozstřelu kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Článek

Přitom do vedení se dostali jako první Pražané, když Micka v šesté minutě vystřelil od mantinelu a liberecký obránce Hay si srazil puk nešťastně do vlastní branky. Liberec za dvě minuty vyrovnal, když Vak vypálil od modré čáry, brankář Kopřiva vyrazil puk k Bártovi, který úspěšně dorážel. Zbytek úvodní třetiny moc vzruchu nepřinesl.

Úvod druhé části patřil Liberci. V čase 21:09 se prosadil v přesilovce pěti proti třem znovu Bárta. Na jeho trefu navázal o 15 vteřin později Bartovič, který poslal pod břevno Nedvědovu přihrávku. Snížit mohl Čermák, ale Vošvrda zastavil jeho střelu na brankové čáře.

Slavia přidala ještě více na důrazu, ale Severočechy držel Vošvrda, jenž vychytal Kůrku a následně i Jelínka. Pak se ale v přesilové hře opřel do puku z levého křídla hostující Svoboda a snížil na 2:3. V závěru třetiny podržel své mužstvo ještě jednou Kopřiva při šanci Kudrny.

V úvodu třetí třetiny trefil po Urbanově pasu Výtisk tyč. Liberečtí v poklidu bránili svůj hubený náskok a navýšit ho mohl Čakajík, ale svůj nájezd zakončil do připraveného Kopřivy. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Kalus, jehož střela poskakovala na brankové čáře, Vošvrda ji ale včas chytil.

Slavia se dočkala vyrovnání v čase 55:30, kdy Roth vypálil od modré čáry a jeho střela s tečí Tomáše Hertla zaplula do branky. Oba týmy po zbytek třetiny pozorně bránily a utkání dospělo do prodloužení. V něm se nikdo střelecky neprosadil. Rozhodnout tak musely nájezdy a v nich se trefil jen Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Bárta (Vak), 22. Bárta (P. Nedvěd), 22. Bartovič (P. Nedvěd), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd - 4. Micka (J. Doležal), 38. T. Svoboda (V. Růžička ml., Roth), 56. T. Hertl (Roth, Sklenář). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 5527.
Liberec: Vošvrda - Výtisk, Čakajík, Holub, Hay, Derner, Kajínek, Moravec, Trončinský - Bartovič, Nedvěd, Kudrna - Špaček, Vak, Klimenta - Dušek, Vantuch, Bárta - Krejčík, T. Urban, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Slavia: M. Kopřiva - Špelda, Roth, Barák, Kolařík, Krejčík, Kuboš, Šulc - Kalus, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., M. Čermák - T. Hertl, Kůrka, Sklenář - Poletín, Jaškin, J. Doležal - Micka. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: