Hlavní obsah

Urostlý obránce Kočí zažil premiéru v brankařském dresu. Jiný mu totiž neseděl

Přišel, viděl, zvítězil. David Kočí ve čtvrtek sehrál první zápas v hokejové extralize, ve třiceti letech navlékl dres Sparty. A návrat obránce, kterého provází pověst bitkaře z NHL, se vydařil. Sparťané v Mladé Boleslavi vyhráli, on byl vyhlášen nejlepším hráčem. A ani mu nevadilo, že sehrál pětašedesát minut v brankařském dresu. On je prostě jen veliký. Měří skoro dva metry a váží k 110 kilogramům. „Byl to dobrý zápas, užil jsem si to, byla to zábava,“ usmíval se drobeček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nová posila Sparty David Kočí brání v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Davide, co jste očekával od premiéry v nejvyšší české soutěži? Nevěděl jsem co očekávat. Abych řekl pravdu, zase takový rozdíl to nebyl, hřiště je o trochu větší, v obranné zóně je více místa, na bránění to je těžší, ale myslím, že jsem si zvykl docela rychle.

Byl jste nervózní? Abych řekl pravdu, tak jo, určitě, nevěděl jsem co očekávat. Nervozita byla.

Co od vás požadoval trenér Josef Jandač? Bavili jsme se, řekl jsem mu, co ode mě může očekávat, že budu hrát jednoduše, defenzivně, na tom jsme se domluvili.

Tedy na jistotu? Určitě, to je moje hra. Ode mě nemůže nikdo čekat, že budu dávat nějaké góly a sbírat body. Já budu hrát dobře defenzivně, snažím se hrát tvrdě.

David Kočí při svém prvním utkání v dresu Sparty.foto: Právo/Petr Hloušek

Po utkání jste byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty... Jo (úsměv). To jsem byl překvapený, to se mi hodně dlouho nestalo. Možná nikdy. Jsem za tento zápas vděčný.

Bylo utkání hodně tvrdé? Je pravda, že v Americe vás protihráči více dojíždí, je to trochu tvrdší, ale rychlostně to bylo dobrý, byl jsem překvapený.

Vy jste musel přitvrdit? Já jsem hrál svoji hru, takže pořád stejně.

Měl jste menší debatu s Jiřím Cetkovským, když jste poslal k ledu jeho spoluhráče, co jste si říkali? Myslím, že nic. Já jsem takto zvyklý hrát. Když po mně někdo jde, tak já jdu po něm hned zpátky. To je moje hra, to byla reakce.

David Kočí ze Sparty se hned při své premiéře v extralize pustil do boleslavského Balaštíka.foto: Právo/Petr Hloušek

Sbíral jste minuty v oslabení, asi vás potěšila důvěra, že? Určitě, jsem vděčný, že mi trenéři ve Spartě dali šanci. Opravdu vděčný.

Měl jste někoho z rodiny na zápase? Byla tady máma se strejdou, babička koukala doma.

Jak vás přijali vůbec spoluhráči v kabině? Dobře, pár jich znám. Jsou to super kluci, makají naplno, je tu mladý tým. Myslím, že tohle bude v budoucnu dobré mužstvo.

Hrál jste v brankařském dresu, budete v něm hrát i příště? Určitě. Ten jediný mi sedí (smích).

Reklama