Hlavní obsah

Kůrka režíroval výhru pražské Slavie ve Vítkovicích

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic prohráli ve 12. kole extraligy s pražskou Slavií 3:5. Domácí prohráli potřetí za sebou, Slavia zaznamenala druhou výhru v posledních 9 duelech a teprve čtvrtou v sezoně. Tři z nich přitom Pražané vybojovali na soupeřových kluzištích. Tentokrát uspěli na ledě úřadujícího vicemistra především díky výborně zvládnuté druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. Velký podíl na výhře hostů měl Tomáš Kůrka, který k dosavadním čtyřem bodům přidal v Ostravě další tři.

Článek

Kouč Růžička nechal doma brankáře Kopřivu, který si na tréninku vymkl kotník. Na ostravský led zároveň poslal - oproti domácímu utkání s Kometou Brno - výrazně obměněné formace. A v první třetině jakoby si na sebe hráči především zvykali. Domácí hokejisté byli lepší, ovšem první velkou šanci měli až ve 12. minutě. Před Furchem se úplně sám objevil Australan Walker, ale šance se zalekl a puk mu z hokejky utekl.

Slávisté kontrovali vzápětí. Nejprve střílel v situaci dvou proti jednomu do Málka Sklenář, o minutu později tečoval Jaškin střelu Kolaříka a puk se od břevna a tyčky vrátil zpět do hry. Více ze hry měli ale přece jen Ostravané, což potvrdili v 19. minutě, kdy střelu exslávisty Slobody do tyče dorazil do branky Šedivý.

I úvod druhé části patřil Vítkovicím. Oku lahodila především nabídka Malíka najetému Janu Káňovi. Ten jel na Furcha sám, ovšem branku netrefil. Další šanci měl Štefanka, mířil ale jen do brankáře. Ve druhé části prostřední třetiny Vítkovice zcela vypadly z role. Najednou to byli hosté, kdo měl více ze hry a začali i dávat branky.

Nejprve dorážel Kůrkovu střelu Čermák, za čtyři minuty poslal Kůrka hosty do vedení perfektní střelou nad Málkovo rameno a obrat dokonal jen 47 vteřin po druhé brance další utěšenou ranou Svoboda. Tři rychlé branky další vývoj hodně poznamenaly. Vítkovice nebyly schopné dlouho vymyslet kloudnou akci a z jejich strany to bylo spíše trápení. Naopak hosté hráli po dlouhé době velmi dobrý hokej.

Svou pohodu dokumentovali 31 vteřin po zahájení třetí třetiny. Puku se zmocnil Kůrka a pohotovou střelou vyhnal Málka z branky. Do domácí svatyně se postavil Šindelář a brzy čelil nebezpečné přesilovce Slavie. A v ní velké šanci Kaluse, který naštěstí pro Vítkovice zblízka minul. Zpátky do zápasu se domácí dostali v početní výhodě. Kapitán Burger našel perfektní přihrávkou najetého Ujčíka, který Furchovi nedal šanci.

Při stejném poměru hráčů přidaly Vítkovice i kontaktní gól. Střelu Slobody tečoval v 56. minutě Walker a mohl oslavit premiérovou trefu v české extralize. Závěrečný tlak domácí trenéři podpořili odvoláním Šindeláře z branky, vyrovnání se ale nedočkali. Naopak pojistku třetí výhry venku pro Slavii přidal do prázdné Jelínek.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)
Branka a nahrávky: 19. Šedivý (Sloboda, M. Hlinka), 47. Ujčík (Burger, J. Káňa), 56. Walker (Sloboda, Kudělka) - 29. M. Čermák (Kůrka), 33. Kůrka (Sklenář, Krejčík), 34. T. Svoboda (Kuboš, Hertl), 41. Kůrka, 59. P. Jelínek (Doležal). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 5776.
Vítkovice: Málek (41. Šindelář) - Malík, Voráček, Sloboda, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sedlák - Ujčík, Burger, J. Káňa - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Šedivý, Štefanka, M. Hlinka - Pohl, Strapáč, Walker - od 42. navíc T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Slavia: Furch - Kuboš, Šulc, Roth, Špelda, Kolařík, Krejčík - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, T. Hertl, Doležal - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, Kalus, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články