Hlavní obsah

Zlín vyhrál nad Brnem, Venera proti bývalému týmu neuspěl

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli ve 13. kole extraligy nad Brnem 4:1 a trenér Komety Zdeněk Venera tak v prvním souboji proti svému bývalému týmu neuspěl. Radoval se jeho bývalý asistent a nástupce na lavičce Beranů Rostislav Vlach. Brno sice vedlo, ale Zlín ještě v první třetině otočil dvěma góly stav ve svůj prospěch a následně pojistil výsledek.

Článek

V moravském derby se v první šanci objevil Zlín, ale po střele Linharta neúspěšně dorážel Köhler. Po této situaci se před brněnským brankovištěm strhla šarvátka, za kterou byli vyloučeni Čajánek s Linhartem a Kováčik s Bičánkem. Následně Pospíšil tvrdě vypálil do brankáře Horčičky a k dorážce se dostal Podkonický, jenž ale zamířil nepřesně.

V deváté minutě se vedení ujali hosté díky střele Jakuba Svobody, který z pravého kruhu pro vhazování nekompromisně propálil brankáře Horčičku. Poté převzali otěže zápasu hráči Zlína a dvěma góly otočili vývoj utkání na svoji stranu. Jako blesk z čistého nebe udeřili v 16. minutě, když vyrovnávací branku vstřelil Finsterle. Další gólová situace nastala v 19. minutě. Ondráček chytře přihrál volnému Důrasovi, jenž zblízka pohodlně poslal puk do odkryté branky. Gólman Hovi se proti jeho střele nestihl přemístit.

Také ve druhé třetině se často vylučovalo a vyplynula z toho 23 vteřin trvající přesilovka Zlína čtyř proti třem. Ačkoli ji domácí nevyužili, tak zvýšili tempo a před polovinou utkání obléhali brněnskou branku. Svoji územní převahu dokázali hokejisté Zlína potvrdit i gólově, když třetí gól Zlína vsítil Köhler.

Domácí tým byl agilní i ve druhé polovině prostřední části a nadále trápil brněnskou obranu i gólmana Hoviho. I přes značnou snahu Berani další gól ve druhé třetině nepřidali. Brňané se jen ztěžka dostávali do útočného pásma. Přesto si svěřenci trenéra Venery ze svého ojedinělého náporu vynutili přesilovku po vyloučení Matějíčka. Velkou šanci měl Bičánek, jehož střelu chytil brankář Horčička do lapačky.

V poslední třetině zlínský celek odmítl drama a přidal čtvrtou branku, když se prosadil Honejsek. Šance brněnské Komety udělat něco s nepříznivým vývojem zápasu pohasly v 52. minutě. Za nevybíravý zákrok na Matějíčka putoval na trestnou lavici Jaroslav Svoboda, jenž vyfasoval vyšší trest na pět minut a do konce utkání.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Finsterle (Leška), 19. Důras (Ondráček), 29. Köhler (Leška, Linhart), 44. Honejsek (Řezníček) - 9. Jakub Svoboda (Malec). Rozhodčí: Husička, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6, navíc Jaroslav Svoboda (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5944.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Jakub Svoboda - od 41. navíc Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: