Hlavní obsah

Hlinka se rozloučil s plzeňskými diváky výhrou

PLZEŇ

Gólem a asistencí při výhře nad Libercem 4:1 se loučil z plzeňským publikem před svým návratem do švédského Linköpingu hokejový útočník Jaroslav Hlinka. Mohl se svými spoluhráči radovat z posunu do čela tabulky a prvenství se s nimi bude snažit hájit ještě ve čtvrtek na ledě Sparty.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočník Plzně Jaroslav Hlinka (vlevo) a liberecký útočník Tomáš Vak.

Článek

"Jsem rád, že jsme vyhráli a já jsem se mohl takhle rozloučit s diváky," uvedl spokojený Hlinka, který kromě asistence u čtvrtého gólu vstřelil důležitou branku na 3:0 čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny. "Najížděl jsem si před branku. Ani jsem ten puk moc neviděl. Ale po perfektní nahrávce Ondry Kratěny jsem to neměl těžké," pochválil svého spoluhráče ze druhého útoku za krásnou nahrávku na trefu, která definitivně zlomila liberecký odpor.

Mistr světa z roku 2001 a stříbrný medailista ze šampionátu 2006 se bude loučit v této sezoně s extraligou proti mužstvu, s nímž dosud spojil svoji extraligovou kariéru. "Bude to zvláštní, ale podle rozpisu to tak vyšlo. Emoce tam určitě budou až vyjedu na led, ale byl bych rád, kdybychom vyhráli. I mužstvem se chci rozloučit výhrou jako se mi to povedlo tady s plzeňskými diváky," přeje si hráč, jenž zatím ve dvanácti utkáních v barvách Indiánů zaznamenal čtyři branky a na stejný počet gólů přihrál.

Hokejisté Plzně se radují z gólu. Zprava Martin Straka, Jiří Marušák a Radek Duda.foto: ČTK/Petr Eret

Čtyřiatřicetiletý hokejista, jenž okusil díky angažmá v Coloradu i kanadsko-americkou NHL, si krátké působení na západě Čech pochvaluje. V loňském roce ho totiž během podobné výpomoci pražská Sparta předčasně vyřadila z kádru kvůli katastrofálnímu startu celého týmu do sezony. "Oproti loňsku je to jako noc a den. S Plzní jsme včetně letní European Trophy téměř neprohráli. Mužstvo má velikou sílu a bylo mi v něm moc fajn. Víceméně jsem si to tu jen užíval, toho smutku z porážek bylo minimum," pochvaluje si Hlinka jenž už v pátek zamíří na sever Evropy.

Angažmá v Plzni si užíval. "Jsem vděčný, že mě všichni v klubu včetně fanoušků tak dobře přijali. Rád jsem týmu trochu pomohl na startu ligy. Doufám, že ta spolupráce byla výhodná pro obě strany. Já jsem si tu výborně zatrénoval a zahrál si dobré zápasy, což mi ve Švédsku určitě pomůže," poděkoval klubu vedeného hrajícím spolumajitelem Martinem Strakou.

Plzeň mnozí odborníci favorizují na zisk titulu. "Určitě mohou kluci vyhrát. Teď jsou to ale předčasné úvahy. Základní část se nesmí přeceňovat. Z vlastní zkušenosti vím, že se bude rozhodovat až v play off. Když ta šance bude a vyhnou se jim zranění, může se jim to podařit," zhodnotil šance Indiánů na premiérový extraligový primát čtyřnásobná vítěz extraligy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice