Hlavní obsah

Pořád nám chybí lehkost, glosoval Viktor Hübl dvoubodový zisk

Josef PešoutSport.czPrávo

Už se jim dýchá trošku lépe, i když stále mají ke spokojenosti hodně daleko. Hokejisté Litvínova si alespoň částečně vylepšili bodové konto v extralize díky vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Pardubicemi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Litvínova si mohli po výhře nad Pardubicemi trochu oddychnout.

Článek

„Chtěli jsme vyhrát za každou cenu. Lepší by byly tři body, ale bereme i dva. Znovu jsme prohrávali jako v předešlých kolech, ale dokázali jsme se zvednout. Pořád nám ale chybí lehkost. Puky nám přeskakují hokejky a museli jsme jen bojovat. Těší mě, že jsme uspěli v nájezdech,“ líčil litvínovský útočník Viktor Hübl.

Pardubice letos v extralize dostávají málo gólů. Jak bylo těžké pro Litvínov se proti nim prosadit? „Určitě to nebylo snadné. Vážíme si každé branky do sítě tohoto soupeře. Škoda, že jsme se nedostali do vedení. To by byl průběh pro nás asi příznivější,“ uvažoval útočník, který nastoupil v útoku znovu s Kubinčákem a Lukešem. „Trenéři nás dali po krátké době znovu dohromady. Na začátku sezóny nám to vycházelo, i co se týče sehranosti. Potřebujeme na to navázat, a byl bych rád, kdybychom uspěli už v pátek v Karlových Varech,“ povídal Hübl.

Ručinský: Na penalty nemuselo dojít

Rozhodující nájezd proměnil kapitán Martin Ručinský. „Ale k té penaltové koncovce ani nemuseli dojít. Bohužel jsme prohrávali 0:2 a stálo nás hodně sil, abychom vyrovnali a šli na nájezdy. Je úplně jedno, kdo ten nájezd dá. Letos jsme na ně dvakrát prohráli a chtěli jsme to zlomit,“ říkal Ručinský.

„Věděl jsem, že pardubický gólman Růžička je výborný. Skvěle se pohybuje a vykrývá prostor ze strany. Povedlo se nám ho překonat a nakonec nás podržel brankář Volke,“ ohlížel se kapitán.

Jaká je situace v týmu? „Jsme na jedné lodi. V jedné fázi sezóny jsme upadli do chmuru, ale vnímám to tak, že společně prohráváme i vyhráváme. Potřebovali bychom i nadále podporu od diváků, kteří nás proti Pardubicím dobře povzbuzovali,“ dodal Ručinský.

Asistent litvínovského trenéra Jiří Kučera objasnil absenci dvou obránců: „Karel Kubát odstoupil kvůli tomu, že dostal pukem do nohy. A s Ríšou Jarešem jsme se domluvili, že v den zápasu bude mít ještě volno.“

Reklama