Hlavní obsah

Hokejisté Kladna po třech prohrách zabrali a rozstříleli Brno 8:2

KLADNO

Hokejisté Kladna rázně ukončili kratší sérii tří zápasů bez bodového zisku a v duelu 14. kola extraligy porazili Kometu Brno vysoko 8:2. Kladno poprvé v této sezoně vstřelilo v utkání více než čtyři góly. Dva z jeho úspěšných zásahů si připsal kapitán Pavel Patera, další dvě trefy přidal Jiří Kuchler, tři body za gól a dvě finální přihrávky zaznamenal Petr Kafka.

Článek

Moravané začali agilně a poněkud zakřiknuté Kladno se věnovalo spíše defenzivě. Přesto po chybě, která vznikla právě v obranných řadách, vyjel do šance Jaroslav Svoboda, ale ztroskotal na brankáři Cháberovi.

Domácí dali o sobě vědět Hlaváčem, jenž se při své derniéře v kladenském dresu dostal ve vlastním oslabení do brejku, ale puk mu trochu utekl a gólman Hovi byl rychlejší. Ale do kabin nakonec šli přece jen veselejší svěřenci trenéra Vojty. Bicek se při přesilovce prodral přes dva hráče Brna a našel úplně volného Pateru, který si věděl rady.

Druhá třetina začala opět lépe pro Středočechy. Kuchler po rychlém brejku střelou na zadní tyč zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Ale již o 13 sekund později hostující Petrovický nahodil puk před kladenskou klec a obránce Procházka nešťastně tečoval střelu za Cháberova záda.

Podobná situace však nakonec pomohla i Kladenským. Hovorka nahazoval od zadního mantinelu puk a trefil zezadu Hoviho betony, čímž zvýšil opět na rozdíl dvou gólů. Inkasovaná branka rozlítila finského gólmana a přepustil svoje místo dnešnímu náhradníkovi Trvajovi. Kladno mohlo definitivně rozhodnout při dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale zahrálo ji špatně.

Když po kombinaci třetí útočné řady hostů Holec snížil, začalo to s domácími vypadat špatně. Naštěstí pro Kladenské Kuchler propasíroval puk za Trvajova záda a další pojistku přidal Kafka při další přesilovce.

Poté následovala zřejmě rozhodující fáze zápasu, když Brno hrálo přesilovku pět ku třem téměř půldruhé minuty. Přestože domácí zamknulo v jejich obranné třetině, gólový efekt nepřišel.

A když brzy potom Růžička přidal šestý zásah, bylo definitivně rozhodnuto. Další góly přidali svým premiérovým zásahem v sezoně Diviš a kapitán Patera, když využil trestné střílení.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 8:2 (1:0, 2:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 19. Patera (Bicek, Kalla), 24. Kuchler (Toman, Kafka), 27. Hovorka (Hlaváč), 46. Kuchler (Bicek), 53. Kafka, 57. David Růžička (Melka, Eberle), 58. Diviš (Kafka, Valský), 58. Patera z tr. střílení - 24. Petrovický (Pospíšil, Valach), 44. Holec (H. Zohorna). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 2275.
Kladno: Chábera - Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, David Růžička, M. Dvořák, J. Drtina - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Melka, Kalla - Eberle, Knotek, Hlaváč - Valský, Diviš, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Brno: Hovi (27. Trvaj) - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Jakub Svoboda. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: