Hlavní obsah

Slávistům se povedla ve Zlíně odplata za domácí porážku

ZLÍN

Hokejistům Slavie se povedla ve Zlíně odplata za páteční porážku v předchozím vzájemném duelu v hlavním městě. Po pouhých čtyřech dnech triumfovali Pražané na Moravě díky vydařené první třetině 3:0 a sesadili Valachy z čela extraligové tabulky.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář Dominik Furch přijímá gratulaci od spoluhráče ze Slavie

Článek

„Zatímco u nás jsem inkasoval šestkrát, ve Zlíně jsem vychytal nulu. To je pro mě obrovské zadostiučinění. Přitom domácí měli místy drtivý tlak. Vítězství jsme doslova vydřeli,“ zářil gólman Slavie Dominik Furch, který zlikvidoval všech 28 soupeřových střel. „Vedle derby se Spartou to byl můj nejlepší výkon v sezóně. Za perfektní defenzivu ale patří můj obrovský dík všem spoluhráčům.“

Slávistický asistent Jiří Čelanský si cenil, že jeho tým podal výkon na hranici sebeobětování. „Komplikovali jsme si situaci častými vyloučeními, ale kluci se tentokrát v obraně překonávali. A co prošlo, to pochytal vynikající Furch,“ pochválil gólmana.

Zlíňané prohrávali i v Praze po úvodní dvacetiminutovce 0:2, avšak tam se jim povedlo utkání otočit. Před svými fandy takové štěstí neměli. „Přitom jsme hráče upozorňovali, aby si nenechali začátek zápasu utéct. Bohužel se nám to přihodilo znovu. Je to pro nás veliké ponaučení,“ přemítal zklamaný kouč Rostislav Vlach.

Zlínský útočník Tomáš Sýkora připustil, že jeho mužstvo nebylo na úvod střetnutí stoprocentně koncentrované. „Netuším proč. Všechno jsme se pak zase snažili dohonit v poslední třetině, avšak tentokrát už bylo pozdě,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: