Hlavní obsah

Kometa deklasovala Plzeň, Liberec otočil zápas se Spartou. V čele zůstávají Budějovice

PRAHA

Hokejisté brněnské Komety deklasovali v 16. kole Tipsport extraligy Plzeň na jejím ledě 6:1, hattrickem během necelých pěti minut k tomu pomohl Jakub Svoboda. Liberec zdolal Spartu 5:4, přestože ještě ve třetí části prohrával o dvě branky. Vedení v tabulce udržely po výhře 6:3 v Třinci České Budějovice, poslední zůstává i přes výhru na Slavii Mladá Boleslav. Litvínov zvítězil 3:2 nad Vítkovicemi, Karlovy Vary vyhrály v Pardubicích 4:3 po nájezdech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z branky.

Článek

Výtečnou bilanci před vlastním publikem si udržel Liberec, který v dramatickém utkání porazil Spartu 5:4 a doma zvítězil už posedmé v řadě. Pražané přitom po většinu zápasu tahali za delší konec, dvakrát vedli o dvě branky, kvůli kolapsu ve třetí třetině ale odjíždějí ze severu Čech s prázdnou.

Petr Nedvěd z Liberce (vlevo) se raduje se spoluhráčem Milanem Bartovičem z branky.foto: ČTK/Radek Petrášek

Ještě necelých dvanáct minut před koncem třetí části vedli 4:2, Bílí Tygři ale třemi trefami skóre otočili. Jejich kapitán Petr Nedvěd si připsal čtyři body za tři asistence a vítězný gól. Sparta tak po sedmi utkáních nedokázala venku bodovat.

Svobodův bleskový hattrick napomohl kanonádě Komety

Poprvé v sezóně nebodovala na domácím ledě Plzeň, od brněnské Komety navíc schytala debakl 1:6. Hrdinou utkání se stal hostující útočník Jakub Svoboda, který ve druhé třetině během necelých pěti minut nasázel hattrick. Brňané se po třech zápasech dočkali vítězství.

Karlovy Vary sice získaly dva body za výhru 4:3 po nájezdech v Pardubicích, blízko ale byly plnému bodovému zisku. Na začátku třetí třetiny totiž ještě vedly o tři branky, pak ale snížili Kousal s Buchtelem a v čase 59:44 vyrovnal Starý. V šesté sérii nájezdů zajistil Západočechům bonusový bod Zaťovič.

<img alt="Brankář Pardubic Martin Růžička po obdržené brance" src="http://im.sport.cz/197/141975-article-wr8n4.jpg"/><span class="imgTitle">Brankář Pardubic Martin Růžička po obdržené brance</span><span class="author">foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Alexandra Mlejnková</span>

Poslední Mladá Boleslav vyhrála na Slavii 2:0. Vděčí za to především gólmanovi Jaroslavu Hüblovi, který udržel první čisté konto v sezóně, a dvěma využitým přesilovkám. Skóre otevřel v 16. minutě Chaloupka, o deset minut později pak dal výsledku konečnou podobu Výborný.

Budějovice vyhrály v Třinci a udržely prvenství v tabulce

<span>Vedení v soutěži udržely České Budějovice, které zvítězily na ledě úřadujícího mistra z Třince 6:3. Oceláře sice poslal do vedení již ve druhé minutě Zíb, ještě před prvním odchodem do kabin však hosté skóre otočili a v dalším průběhu utkání náskok navýšili. Jihočeši potvrdili, že venku se jim v poslední době daří, připsali si již čtvrtou výhru za sebou. Naopak Třinec doma již potřetí v řadě padl.</span>

<span><img alt="Jiří Polanský z Třince (vlevo) vede kotouč před bránícím Františkem Ptáčkem z Českých Budějovic." src="http://im.sport.cz/197/141970-article-cskav.jpg"/><span class="imgTitle">Jiří Polanský z Třince (vlevo) vede kotouč před bránícím Františkem Ptáčkem z Českých Budějovic.</span><span class="author">foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Petr Sznapka</span></span>

Vítkovice prohrály v Litvínově 2:3 a už sedm zápasů po sobě nedokázaly vyhrát za tři body. Severočechy dostaly do vedení trefy Ručinského a Trávníčka, hosté ale dokázali ve druhé části zásluhou Koloucha s Pohlem srovnat. Poslední slovo měl znovu litvínovský Ručinský, který v 39. minutě vstřelil v početní výhodě vítězný gól.

Ve čtvrteční předehrávce zvítězilo Kladno nad Zlínem nejtěsněji 1:0.

Hokejová extraliga, 16. kolo:
Liberec - Sparta 5:4on-line
Branky: 10. Bartovič, 38. Trončinský, 49. Bortňák, 54. Kudrna, 55. P. Nedvěd - 3. Foster, 31. Sersen, 36. Ton, 46. Lapšanský.
Plzeň - Brno 1:6on-line
Branky: 36. Jiří Hanzlík - 10. Erat, 32. a 35. a 37. Jakub Svoboda, 42. Pospíšil, 57. Dlouhý z tr. střílení.
Třinec - Č. Budějovice 3:6on-line
Branky: 2. Zíb, 38. Orsava, 50. Ostřížek - 15. Gulaš, 18. L. Květoň, 21. Kašpařík, 33. Červený, 41. Šimánek, 60. Mikuš.
Slavia - Ml. Boleslav 0:2on-line
Branky: 16. Chaloupka, 26. Výborný.
Litvínov - Vítkovice 3:2on-line
Branky: 7. a 39. Ručinský, 25. Trávníček - 27. Kolouch, 35. Pohl.
Pardubice - K. Vary 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 42. Kousal, 53. Buchtele, 60. Starý - 4. Skuhravý, 15. Dej, 27. Kumstát, rozh. nájezd Zaťovič.
Předehráno ve čtvrtek:
Kladno - Zlín 1:0

Reklama