Hlavní obsah

Zlín ukončil střelecký půst, ale prohrál po nájezdech s Třincem

Hokejisté Zlína přerušili v 17. kole svůj dlouhý střelecký půst, ale přesto prohráli s Třincem 1:2 po samostatných nájezdech. Čekání Beranů na gól ukončil v úvodu třetí třetiny po 190 minutách a 33 vteřinách obránce Lukáš Galvas, ale Oceláři v 45. minutě vyrovnali po trefě Erika Hrni a v rozstřelu rozhodl Kanaďan Bryan McGregor.

Článek

Na začátku utkání se do dobré střelecké příležitosti dostal Kubiš, ale střelu zlínského útočníka schoval brankář Vojtek v náruči. Ve čtvrté minutě putoval na trestnou lavici Veselý, jehož vyloučení ustál Zlín bez úhony. Třinec si vytvořil nápor, ale v cestě mu stál výborný brankář Horčička. Dvě přesilové hry měl poté k dispozici Zlín. Provinění Zíba a Kohna však gólově nepotrestal.

Po srovnání řad měli další šance Oceláři, ale Orsava ani Marosz gólmana Horčičku neprostřelili. V dalším průběhu hry doplácel domácí celek na nedisciplinovanost. Do konce první třetiny se Zlín ubránil po vyloučení Ondráčka a Řezníčka, jehož trest rozdělila přestávka.

Zbytek Řezníčkova trestu svěřenci trenéra Vlacha ubránili. V pěti ale nehráli dlouho, neboť na trestnou lavici putoval Hamrlík. Také jeho trest Slezané ke skórování nevyužili.

V polovině utkání se po vyloučení Lojka naskytla přesilovka domácím. Zlín se usadil v obranném pásmu soupeře a nebezpečně ostřeloval třineckou branku. Matějíček, Vlach ani Holík ale neposlali puk za Vojtkova záda. Poslední jmenovaný hráč Zlína měl smůlu, když mu kotouč podklouzl pod hokejkou.

Z dalšího náporu si Berani vynutili trest Polanského. V největší šanci se ocitl Hamrlík, jehož střelu třinecký brankář chytil. V této fázi zápasu byl důležitým mužem Vojtek. Brankář hostů svými zákroky své spoluhráče podržel, následné vyloučení Zámorského Zlín ubránil. Naopak mohl získat vedení těsně před druhou sirénou, když do brejku ujel Köhler, ale výborného Vojtka neprostřelil.

Přesto nakonec třinecký brankář kapituloval. Již v úvodu poslední třetiny lovil puk z branky po střele Galvase. Úřadující mistr odpověděl o několik minut později. Brankáře Horčičku propálil Hrňa a druhou asistenci zaznamenal gólman Vojtek.

V 48. minutě byl vyloučen Peterek a v přesilovce tvrdou střelu Zámorského od modré čáry chytil Vojtek do lapačky. Zásluhou obou brankářů dospělo utkání do prodloužení.

V 63. minutě fauloval Řezníček Polanského a následovalo trestné střílení. Jako exekutor jel Polanský, jenž se však k zakončení nedostal, protože mu puk sjel z hokejky. Vzniklou situaci neunesl a o brankovou konstrukci rozlomil hokejku. Za tento výlev vyfasoval od rozhodčího osobní desetiminutový trest.

Poslední minutu odehrál Zlín v přesilovce po vyloučení Peterka, Zámorský nastřelil tyčku. Gól nepadl, a tak o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. V dovednostní soutěží uspěli díky McGregorovi a Orsavovi hosté, kteří získali bonusový bod.

17. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 41. Galvas (Leška, O. Veselý) - 45. Hrňa (Polanský, Vojtek), rozhodující sam. nájezd McGregor. Rozhodčí: Homola, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Polanský (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4280.
Zlín: Horčička (na nájezdy J. Sedláček) - Hamrlík, Řezníček, Matějíček, Galvas, Tesařík, Zámorský - O. Veselý, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Čajánek - Důras, T. Sýkora, Ondráček - Kubiš, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Lojek, Richter, Davison, Cartelli - D. Květoň, Bonk, Marosz, od 41. navíc Hudec - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, Klimenta - Orsava, Ostřížek, Rufer - od 41. McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: