Hlavní obsah

České Budějovice už extralize nekralují, podlehly Pardubicím

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v 19. kole extraligy doma s Pardubicemi 2:5 a opustili čelo tabulky. Mountfield už v polovině zápasu prohrával 0:5 a neuspěl ve vzájemných zápasech s Východočechy už popáté za sebou.

Článek

Domácí měli z počátku větší sebevědomí a působili jistějším dojmem, ale první větší příležitost si vypracovali až v sedmé minutě, kdy Martynek zblízka marně dorážel pokud po nahození Nováka od modré čáry. Pardubičtí potom hráli přesilovku, ale vůbec k ničemu se nedostali. V dalším průběhu ohrozil Růžičku prudkou střelou Červený, skóre však otevřeli hosté.

Po chybě Vydareného se nejprve Starý zalekl nabídnuté šance a pálil vedle, ale v pokračující akci tentýž hráč našel na modré Píšu a po jeho nápřahu skončil puk za Kovářovými zády. V závěru prvního dějství ještě Brendl nastřelil tyčku a střelou zblízka zkoušel štěstí Koukal.

I nadále byly aktivnější Pardubice. Po akci Rákose se Starým na začátku druhé třetiny znovu zazvonila tyčka a brzy na to Koukal ve vlastním oslabení využil nekoncentrovanost Kováře, jenž nepřikryl puk odražený od zadního plexiskla, a zadovkou přidal druhý gól.

Jihočeši následně hráli téměř minutu v pěti proti třem, ale sotva se poměr hráčů vyrovnal, jeli Elkins se Simem dva na jednoho a bylo z toho třetí zásah. Vzápětí po Noskově sólu zachránila domácího brankáře tyčka, ale o chvíli později se trefil Koukal a vyhnal Kováře na střídačku. Náhradník Kantor si po dvou minutách na ledě sáhl na puk ve chvíli, kdy jej lovil z branky pro Brendlově trefě zápěstím. Teprve poté zásluhou Květoně skórovali rovněž domácí.

Do třetího dějství poslali trenéři Mountfieldu na led pozměněné útoky, místo Sailera se objevil rekonvalescent Pletka, a začal se hrát otevřený hokej. Domácí neměli co ztratit a hosté se nebáli o výsledek. Střeleckou příležitost měl Kotalík a po spolupráci s Červeným také Martynek. Trefil se však až v 55. minutě Kašpařík po ukázkové kombinaci s Gulašem a Šimánkem. Na druhé straně Kantor zachránil situaci před Koukalem, lapil také střelu útočníka Koláře a nezalekl se ani nájezdu Kousala.

HC Mountfield České Budějovice - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:5 (0:1, 1:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. L. Květoň (Červený, Martynek), 55. Kašpařík (Gulaš, Šimánek) - 15. Píša (Starý), 24. Koukal (Kolář I), 26. Elkins (Sim), 28. Koukal (Sičák, T. Nosek), 30. Brendl (Elkins). Rozhodčí: Homola, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5258.
České Budějovice: Jakub Kovář (28. Kantor) - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Sailer (42. Pletka) - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka
Pardubice: M. Růžička - Sičák, Kolář II, Píša, V. Kočí, Benák, M. Drtina, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Kousal, Buchtele - Sim, Elkins, Brendl - T. Nosek, Nahodil, Rákos - Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: