Hlavní obsah

Zlín zabral po čtyřech porážkách a porazil Litvínov

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 19. kole extraligy Litvínov 3:2 a zabrali tak po čtyřech porážkách za sebou. Během nich vstřelili jen dvě branky, zatímco dneska dokázali vstřelil tři góly hned v úvodní třetině. Berani sice dovolili soupeři snížit, ale tříbodový zisk si pohlídali. Dvěma góly se na výhře podílel útočník Bedřich Köhler, který vstřelil už ve 13. vteřině nejrychlejší gól této sezony.

Článek

V brance Litvínova se objevil gólman Nechvátal, který debutoval v nejvyšší soutěži, ale na premiéru nebude rád vzpomínat. Krátce po úvodním vhazování jej zblízka prostřelil Köhler. Poté Zlínští špatně vystřídali a vyfasovali tak menší trest. Svůj technický prohřešek odčinili. Ve čtvrté minutě fauloval Brejčák unikajícího Vlacha a následovalo trestné střílení. Vlachovi ale při zakončení chyběla přesnost.

V 10. minutě paradoxně ve vlastním oslabení po vyloučení Hamrlíka udeřil Zlín podruhé. Leška nastřelil puk ze středního pásma, Nechvátal jej po odrazu od zadního mantinelu hokejkou minul a Köhler se nekompromisní střelou prosadil podruhé. Po tomto gólu nastoupil do litvínovské branky Volke.

Následující první přesilovku hokejisté Zlína nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. V 18. minutě se po skrumáži před brankou dostal k puku Důras, jenž vstřelil třetí gól.

Po atraktivní hokejové podívané z první třetiny byla druhá část vlažnější. Před polovinou utkání se Zlínu otevřela přesilová hra čtyř proti třem v délce 62 vteřin, ale další branku nepřidal. Severočeši se do obranného pásma soupeře dostávali sporadicky. Přesto z krátkého pobytu v útočné třetině vytěžili ve 35. minutě snížení díky Frolíkovi.

Na začátku poslední třetiny začali vystrkovat růžky hokejisté Litvínova. Střely Kubinčáka a Kubáta brankář Sedláček pochytal. Na opačné straně se do šance dostal Veselý, ale tísněný protihráčem nezakončil. Možnost vstřelit kontaktní gól měl Litvínov po vyloučení Sýkory, domácí celek ale oslabení ubránil. To už ale neplatilo po vyloučení Hamrlíka. V oslabení Zlín inkasoval z hokejky Trávníčka.

V pěti nehráli Berani dlouho, neboť na trestnou lavici putoval Sýkora. Hostům ale nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power play. Zdramatizování zápasu svěřenci trenéra Vlacha odmítli a jednobrankový náskok si pohlídali.

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Köhler (Leška, Finsterle), 10. Köhler (Leška), 18. Důras - 35. Frolík (Majdan), 55. Trávníček (Hanzl, Ručinský). Rozhodčí: Šír, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4076.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech - od 18. navíc Honejsek. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Litvínov: Nechvátal (10. Volke) - Jareš, Kubát, Stříteský, Pojkar, Černošek, Brejčák, od 21. navíc Havelka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Hujsa, Maxa. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: