Hlavní obsah

Brno se po kanonádě z minulého týdne opět trápí v koncovce

BRNO

Hokejisté Komety Brno se po týdnu na vítězné vlně opět ocitli ve střelecké mizérii. Po úterní porážce na Spartě 0:3 doplatili dnes na neproměňování střeleckých příležitostí prohrou s Libercem 2:4. Přitom předtím v zápasech v Plzni a doma s Litvínovem nastříleli celkem 11 branek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Brna jsou opět v útlumu

Článek

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery ještě po druhé třetině po rychlém dvougólovém obratu vedli 2:1, jenže v závěru je položila na lopatky inkasovaná branka při vlastní přesilové hře.

"Už to začíná být každý zápas. Máme spoustu šancí. Byli jsme dvě třetiny lepší. Jenže soupeř dal šťastné góly, nám něco podobného chybí," posteskl si po utkání slovenský útočník Andrej Podkonický, který se potřetí v letošní sezoně zapsal v dresu Komety do střelecké listiny vyrovnávací brankou na 1:1.

"Liberec hrál dobře dozadu, takže jsme se obtížně prosazovali a nedařilo se nám dostat se do vytrvalejšího tlaku. Zápas nebyl špatný. Ale když jsme nevyhráli, tak to nebylo ono," myslí si Podkonický, podle nějž tým zlomila třetí branka Liberce a čtvrtý gól v Hoviho síti už Brňany definitivně položil.

"Smůlu máme velkou. Jsem přesvědčen, že druhý a třetí gól Liberce padl ze střel, které hráč promění jednou z deseti pokusů. Musíme se pobít o body a vyhrát v Pardubicích. Jinou cestu nevidím," poznamenal Podkonický, kterého dnešní porážka mrzí dvojnásobně, neboť prohrál se svými bývalými spoluhráči.

"Chybí nám góly. A taky jich nesmíme tolik dostávat. Dnes nás mnohokrát Liberec přečíslil. V obraně musíme hru zlepšit. A najít cestu cestu, jak dávat góly. Puky nám v šancích uskočím jsou to smolné momenty. Přesilovky jsme nezlepšili, neboť jsme z nich nedali gól," odhalil slovenský útočník v brněnských službách slabiny současné Komety.

Reklama

Související témata: