Hlavní obsah

Plzeň utnula sérii proher, bezzubou Slavii porazila 3:0

PRAHA

Série proher je utnuta, po čtyř zápasech bez výhry se hokejisté Plzně dočkali triumfu, když v rámci 20. kola extraligy zvítězili na ledě Slavie 3:0. Západočeši byli po celé utkání nebezpečnějším mužstvem, domácí jim ale svým bídným výkonem cestu ke třem bodům výrazně ulehčili. Gólman Indiánů Marek Mazanec vychytal první čisté konto v sezóně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeň slaví první gól v síti Slavie

Článek

Po opatrném začátku převzala iniciativu Plzeň a zejména její elitní formace domácím pořádně zatápěla. V sedmé minutě měl dvě příležitosti Kratěna, poprvé ale trefil Furcha, v druhém případě mu puk přeskočil hokejku. O čtyři minuty později se skóre poprvé měniloa znovu v tom měla prsty trojice Duda, Straka, Kratěna. Posledně jmenovaný našel přihrávkou přes brankoviště Dudu, který zakončoval do prázdné klece.

Slávisty inkasovaná branka z letargie neprobrala, naopak je do ní ještě více uvrtala. Hanzlík pálil těsně mimo, Straka pak na Furcha rovněž nevyzrál. První zajímavější možnost Pražanů přišla až v sedmnácté minutě po chybě Havíře, Čermák však střelou z první brankovou konstrukci nenašel.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil, Plzeň průběh hry kontrolovala, bezzubá Slavia jí to však značně usnadňovala. Pražany držel nad vodou gólman Furch, který postupně vychytal Straku, Hanzlíka i Dudu, který si na něj nepřišel při samostatném úniku. „Nebezpečnost“ Slavie nejlépe ilustruje počet střel za prvních čtyřicet minut - gólman Mazanec musel zasahovat jen osmkrát!

Dvě přesilovkové trefy vzaly naději na obrat

Naději domácích na obrat utnul ve 43. minutě Kovář, který při přesilové hře dorazil za Furchova záda Hornovu střelu. A za necelou minutu a půl už vedla Plzeň o tři góly, znovu při hře v početní výhodě se střelou od modré prosadil Marušák.

I Slavia poté hrála v krátkém sledu hned tři přesilovky, Mazance v nich však moc nezaměstnávala. Dvacetiletý brankář si tak připsal první čisté konto v sezóně.

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Duda (Kratěna, Jiří Hanzlík), 43. Jan Kovář (Horna, Jiří Hanzlík), 45. Marušák (Martin Straka, Duda). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. Diváci: 4396.
Slavia: Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Vašíček, Šulc - Krenželok, T. Hertl, Tomica - T. Svoboda, Kůrka, M. Čermák - Žejdl (28. Jaškin), V. Růžička ml., Sklenář - P. Jelínek, Třetina, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Plzeň: Mazanec - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Marušák, Kinrade, Havíř, St. Pierre, Dresler, Schnabel - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Jan Kovář, Petruška - Horna, Vostřák, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: