Hlavní obsah

Plzeň a favorit na titul? To už je minulost, myslí si Duda

Když odborníci před startem soutěže hledali favority na celkový triumf v extralize, jen málo z nich neuvedlo tým z Plzně. V průběhu sezóny však Západočechy trápí rozsáhlá marodka, do Švédska pláchl Jaroslav Hlinka. I proto samotní hráči o titulu mluvit nechtějí. „Před sezónou jsme na favorita pasování byli, teď už je to ale minulost,“ usmál se po výhře na Slavii útočník Indiánů Radek Duda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

Poslední čtyři utkání jste prohráli, je proto nedělní triumf na Slavii o to důležitější?

Důležitý tři body, hodně důležitý! Něco jsme si k tomu řekli, protože pár zápasů se nám teď opravdu nepovedlo. Zlepšili jsme se už v pátek ve Varech, kde jsme ale trochu smolně o gól padli. Když jsme teď přijeli na Slavii, říkali jsme si, že s prázdnou neodjedeme. A to se povedlo. I když Slavia špatně nehrála, po vítězství pošilhávala.

Jenže za celých šedesát minut vyslala na brankáře Mazance pouhých deset střel...

Mně přišlo, že teď Slavia hrála lépe, než když jsme tu v sezóně hráli poprvé! Ale na druhou stranu mě ničím nepřekvapila. Je vidět, že má problémy ve hře, doma se jí moc nedaří a ani lidi sem nechodí. Na tom jsme to chtěli stavět a plán se nám splnit podařilo.

Pražany jste nalomil prvním gólem právě vy. Spolupráce s Martinem Strakou a Ondřejem Kratěnou vám po celý zápas vycházela parádně. Souhlasíte?

Konečně jsme trošku začali hrát! Dá se říct, že od začátku sezóny se tak trošku trápíme. Nechci se vymlouvat, ale kvůli zraněním nám vypadli někteří důležití hráči. Ať už jde o Frola, Vlasáka, nebo Kaberleho. K tomu navíc odešel Hlinka. Trošku se nám to sesypalo a nabouralo hierarchii. Vždyť vlastně odešla jedna celá lajna. Najednou jsme na sebe koukali, kdo bude co hrát. Nehráli jsme to, co jsme měli. Proto jsem rád, že se nám dnes dařilo. Je totiž na nás, starších hráčích, abychom týmu nějaký impuls dali a ostatní strhli.

Zmínil jste absenci řady hráčů, je i kvůli tomu Plzeň slabší než na začátku soutěže, kdy byla pasována na jednoho ze spolufavoritů soutěže?

Ten tým jiný je. A i cíle. Je pravda, že nás na favorita pasoval skoro každý, a soupiska byla opravdu parádní. A teď nám najednou odešla jedna špičková lajna, kterou v extralize nikdo nemá. Na druhou stranu je to velká výzva pro mladé kluky, aby se snažili zviditelnit.

Zatím se to nedaří úplně špatně, ztráta na čelo tabulky totiž není nikterak zásadní...

Extraliga je hrozně vyrovnaná a jakmile kontakt na špičku ztratíte, těžko už ho budete dohánět. Je třeba pořád bodovat a být na dostřel. Každý totiž může porazit každého, vyložený favorit není.

Tím jste byli na začátku vy...

(směje se) To už je minulost.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice