Hlavní obsah

Na Spartě v Holešovicích tekla krev. A opět pro dobrou věc

Opět si nechali pustit žilou. A dobrovolně. Hokejová akce Sparťanská krev přilákala 63 osob. Všichni chtěli darovat nejcennější tekutinu. Nakonec 53 zájemců vyhovovalo podmínkám odběru. Hráči, trenéři, klubové veličiny, zaměstnanci, fanoušci nabídli personálu Fakultní nemocnice Karlovo náměstí svá těla. A to přímo v holešovické hale.

Foto: www.hcsparta.cz

Sparťanský trenér Josef Jandač při odběru krve.

Článek

„V zásadě to pro nás není logisticky náročné, výjezdy děláme, je to součástí našeho transfúzního oddělení. Materiál na to máme vyloženě vyhrazený, všechno odpovídá standardním operačním postupům,“ vysvětlila doktorka Laura Suchardová.

Akci, která už se stala tradicí, chválí i bývalý reprezentant Petr Bříza. „Lidé kvitují, že to není jednorázová akce, kterou bychom udělali jednou, ale že jsme to dělali i v dobách, kdy se nám nedařilo. Držíme to už přes pět let, je to stálá aktivita. Během let organizujeme i další projekty, například akci Sparta vzdává hold či Sparťanského Ježíška pro děti z dětských domovů.“

Pro fanoušky, kteří přišli, byl připraven i doprovodný program - setkání s hráči, prohlídka kabiny, otevřený trénink. „Krev se Spartou daruji asi popáté nebo pošesté, celkově asi podvanácté. Když byla první Sparťanská krev, tak jsem začal, od té doby chodím tak třikrát do roka. Nevadí mi to, proč bych nešel. Určitě je to výborná akce,“ popisoval již zkušený fanoušek a dárce Vít Smíšek.

Reklama

Související témata: