Hlavní obsah

Sparta pocítila nejcennější gól sezóny. Ten od zlínského Důrase

PRAHA

Do konce zápasu zbývalo šest minut a jediný gól mohl rozhodnout zápas mezi hokejisty Sparty a Zlína. Nestalo se. Domácí Petr Ton srovnal, ale přesto se neradoval. V prodloužení urval výhru a dva body Michal Důras, který si připsal asistenci i u prvního gólu Ševců. „Letos to je určitě můj nejcennější gól, přinesl důležité body,“ usmíval se hrdina předehrávky 22. kola, kde jeden gól mohl znamenat tři body. Nakonec dvě trefy přinesly hostům dva body.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Čajánek ze Zlína (vlevo) v souboji s obráncem Sparty Philippem

Článek

"Je to určitě škoda. Bohužel, někdy tam spadnou příležitosti, které nejsou až tak vyložené, někdy to tam zase nepadá,“ litoval sparťanský forvard Ivan Rachůnek, který ještě v minulém ročníku extraligy bojoval za Zlín, nyní za Spartu. Ve čtvrtek musel přijmout porážku od bývalých spoluhráčů. „Snažíme se hrát pořád stejný hokej,“ nedělal Rachůnek rozdíly mezi soupeři v extralize.

Zlínští hokejisté ve středu doma nestačili na Plzeň, prohráli 1:3. Z pěti odehraných klání v listopadu vyhráli dvakrát a mají skóre 8:14. Vstřelených gólů tedy jako šafránů.

„Těžko říct, byli bychom rádi za více gólů, ale momentálně to je pro nás trochu zakletý. O to více se musíme soustředit na defenzívu. Teď jeden gól málem stačil na tři body, ale šest minut před koncem jsme dostali smolný gól, ale zaplať pánbůh jsme přidali druhý v prodloužení a vezeme dva cenné body ze Sparty,“ byl spokojený za pár dní třicetiletý útočník.

Do Prahy se jeli oklepat 

I přes střelecké trápení Zlín vyhrál a hráči věří, že změna k lepšímu se brzo dostaví. „Když není vpředu taková pohoda, góly nepřicházejí, člověk to má trochu v hlavě. Pilujeme to, věříme, že se situace obrátí a budeme dávat více jak dva tři góly,“ byl před cestou z Prahy spokojený Důras, který by se nebránil, kdyby trenéři vypisovali před zápasem prémie, pokud vstřelí více než jeden gól. „To je dobrá myšlenka, mohli by to zkusit,“ smál se útočník.

Ve středu Ševci prohráli, za čtyřiadvacet hodin hráli opět, navíc museli cestovat. Únavu ale nepociťovali. „Spíš jsme se potřebovali oklepat z prohry, proti Plzni jsme nehráli dobře. Mohli jsme na to zapomenout. Po průběhu jsme věřili, že bychom utkání mohli dotáhnout, ale škoda, Sparta měla tlak, takže si gól zasloužila,“ přiznal Důras, který ale rozhodl v prodloužení o výhře Zlína.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články