Hlavní obsah

Slavia se dočkala výhry v Pardubicích. Litvínov dokonal velký obrat v prodloužení

PRAHA

Hokejisté Liberce vedou po 22. kole extraligy tabulku před Spartou o dva body díky výhře v prodloužení nad poslední Mladou Boleslaví. Parádní obrat se povedl v pátek Litvínovu, který ještě na začátku třetí třetiny prohrával doma s Kladnem 1:4, ale nakonec se radoval z výhry 5:4 po prodloužení. Slavia ukončila bídnou sérii vítězstvím v Pardubicích zásluhou čerstvé posily právě z Pardubic, Jonathana Sima. Rozjeté mistry z Třince dokázala na svém ledě zastvit Plzeň, Indiáni tak vyhráli potřetí za sebou.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Slavie Petr Jelínek (vlevo) a Jiří Doležal se radují z branky.

Článek

Slavii se sice tato sezóna vůbec nedaří, ale vítěznou sérii na ledě Pardubic se jí podařilo prodloužit už na tři zápasy. Slávisté dali v posledních třech zápasech jediný gól, jenže v Pardubicích už po sedmi minutách vedli zásluhou Micky a Krenželoka 2:0. Slavii v tomto zápase už posílil navrátilec z Oulu Michal Vondrka a také Jonathan Sim, který stihl výměnu z Pardubic před vzájemným zápasem obou týmů. A byl to právě on, který vstřelil po chybě domácích při střídání důležitý gól na 3:1, čímž bleskově odpověděl na snižující branku Kousala. Nakonec byl Simův gól vítězný, protože domácí už jen snížili zásluhou Bartka.

Duda zařídil Plzni výhru

Plzeň se představila na svém ledě po čtyřech zápasech a hned přivítala ve výborné formě hrající mistry z Třince. V Plzni, která vyhrála oba své poslední zápasy, se čekalo v pátek na gól vůbec nejdéle. Fanoušci se dočkali až ve druhé třetině, kterou domácí zcela ovládli.

Parádní Strakovu přihrávku proměnil Kratěna. Jenže na začátku třetí části srovnal z trestného střílení s trochou štěstí Orsava. Štěstí měla i na druhé straně Plzeň, protože Radek Duda zdánlivě málo nebezpečnou střelou v oslabení od modré k překvapení všech vstřelil vítězný gól Indiánů. Duda nakonec vysvobodil domácí z obrovského tlaku gólem do prázdné brány.

Lídr se trápil s posledním

Lídr z Liberce naskočil na vítěznou vlnu i po reprezentační přestávce, jenže poslední Mladá Boleslav šla překvapivě na jeho ledě do vedení. Těsně před první sirénou se prosadil kanonýr Jaroslav Balaštík. Domácí byli sice aktivnější, ale na víc než na vyrovnávací gól Bartoviče v přesilovce v normální hrací době nedosáhli. Nakonec Bílí Tygři přeci jen urvali další vítězství, když jediný nájezd v penaltovém rozstřelu proměnil opět Bartovič.

Litvínov předvedl parádní obrat

Kladenští Rytíři jeli do Litvínova s povzbudivou bilancí pěti vítězství z posledních osmi zápasů a už po dvou třetinách dali vzpomenout na poslední vzájemný zápas, který vyhráli 4:1. Stejné skóre tentokrát zvládli už po dvou třetinách. Rytíři demolovali domácí třemi góly během prostřední části hry. Jenže Litvínov totéž předvedl ve třetí třetině, v níž během osmi minut srovnal tříbrankové manko, když ve všech třech gólech měl prsty Martin Frolík. Zápas tak dospěl do prodloužení a obrat domácích dokonal v poslední minutě Vojtěch Kubinčák.

Karlovy Vary se zachránily na poslední chvíli

Karlovarští hokejisté si chtěli doma proti Brnu spravit chuť po nepovedeném zápase se Spartou. A začali dobře, když je hned v první minutě poslal do vedení Jan Košťál. Domácí měli herní i střeleckou převahu, ale hosté je školili z produktivity. V brněnském dresu totiž začala řádit posila Tomáš Divíšek, který na dva góly přihrál, jeden sám dal a po dvou třetinách vedla Kometa rázem 3:2. Gól poslední záchrany však vstřelil třináct sekund před koncem Václav Skuhravý. V samostatných nájezdech pak vystřelil pro domácí bod navíc Lukáš Pech.

22. kolo hokejové extraligy
Litvínov - Kladno 5:4 po prodlouženíon-line
Branky: 19. Lukeš, 50. Frolík, 54. Hujsa, 58. Černošek, 65. Kubinčák - 7. Kalla, 22. Valský, 36. Toman, 37. Bicek
Karlovy Vary - Brno 4:3 po samostatných nájezdechon-line
Branky: 1. Košťál, 18. Skladaný, 60. Skuhravý, rozhodující nájezd Pech - 5. Svoboda, 32. Divíšek, 39. Hubáček
Pardubice - Slavia 2:3on-line
Branky: 27. Kousal, 42. Bartek - 3. Micka, 7. Krenželok, 27. Sim
Plzeň - Třinec 3:1on-line
Branky: 36. Kratěna, 46., 60.  Duda - 44. Orsava z tr. střílení
Liberec - M. Boleslav 2:1 po samostatných nájezdechon-line
Branky: 26. Bartovič, rozhodující nájezd Bartovič - 20. Balaštík

Reklama