Hlavní obsah

Vary na poslední chvíli vyrovnaly duel s Brnem a vyhrály nájezdy

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 22. extraligovém kole Kometu Brno 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí v utkání dvakrát vedli, ale poté prohrávali 2:3 a vyrovnali jen 13 sekund před koncem základní hrací doby zásluhou Václava Skuhravého. Západočeši poté díky trefě Lukáše Pecha lépe zvládli rozhodující samostatné nájezdy.

Článek

Od úvodního vhazování se hrál ofenzivní hokej. Už po 52 vteřinách se do nezištné přihrávky Pecha zpoza branky vložil Košťál a vstřelil svou první branku v sezoně. Domácí si i nadále vytvářeli příležitosti, zejména při své první přesilové hře. Pokusy Pecha a Mocka ale skončily na betonech gólmana Hoviho.

Poté vystrčilo růžky i Brno. Třetí řada hostí vytvořila před domácím gólmanem závar, který v páté minutě zcela nepokrytý Jakub Svoboda zužitkoval ve vyrovnávací branku. Po svižné úvodní desetiminutovce, kde útočné formace převyšovaly ty obranné, se hra uklidnila. Z této chvilkové letargie vybočil pěstní souboj mezi domácím Gründlingem a Koreisem.

V 18. minutě vrátil domácím vedení Skladaný, který střelou z mezikruží našel skulinku mezi betony strážce brněnské klece. Ještě v úvodní třetině narazil Gulaši na mantinel hostujícího Pospíšila, za což obdržel trest do konce utkání. Kometě se naskytla příležitost dlouhé pětiminutové přesilové hry, ale hosté během ní prakticky nevystřelili na branku.

V prostředním dějství se permanentně hrálo v nerovnoměrném počtu hráčů a byli to zejména hráči Komety, kdo více zahříval trestnou lavici. Energetici během přesilových her však těžko překonávali aktivní presink hostí. I přesto mohli skóre navýšit Nosek a Skuhravý. Ten puk dotlačil za záda Hoviho, ale chvíli poté, co zazněl hvizd rozhodčího.

Když v polovině zápasu Nosek nastřelil jen tyč, trestali lekcí z produktivity hráči z moravské metropole. Ve 32. minutě obkroužil domácí branku nikým neatakovaný Divíšek a bylo opět srovnáno. Nejenže Západočeši své přesilové hry nevyužili, naopak ve 39. minutě v jedné z nich ještě inkasovali. V oslabení ujeli Divíšek s Hubáčkem a Hubáček lehkou tečí přivodil zvrat v utkání.

V závěrečné části nejprve střela hostujícího Valacha vypadla Salfickému na tyč a vzápětí Skuhravý přestřelil branku Komety. Když v 57. minutě unikl Kumstát a zakončil vysoko nad, vypadalo to s domácími zle. V čase 58:38 se však karlovarští trenéři odhodlali k power play, kterou po předcházející střele Noska využil pouhých 13 vteřin před koncem domácí kapitán Skuhravý.

Když Karlovy Vary nevyužily v prodloužení drtivou převahu, kterou umocnilo i vyloučení Pospíšila, dospělo dramatické utkání do samostatných nájezdů. V nich se jako jediný trefil Pech.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Košťál (Pech), 18. Skladaný (Melenovský, Dej), 60. Skuhravý (D. Nosek, Kumstát), rozhodující nájezd Pech - 5. Jakub Svoboda (Hubáček, Divíšek), 32. Divíšek (Žižka), 39. Hubáček (Divíšek). Rozhodčí: Smitka, Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:12, navíc Gulaši 5 min. a do konce utkání - Malec 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3469.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Brno: Hovi - Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Valach, Malec, Kempný - Balej, Petrovický, T. Pospíšil - Jar. Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Jankovič, Koreis, H. Zohorna - Křivohlávek. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články