Hlavní obsah

Sparta převálcovala mistrovský Třinec na jeho ledě a je v čele tabulky

TŘINEC

Souboj se Spartou hokejovým mistrům z Třince pořádně zhořkl a v nedělním 23. kole extraligy na domácím ledě schytali debakl 1:5. Pražané zápas rozhodli třemi góly ve druhé třetině a dostali se do čela extraligové tabulky o bod před Liberec, který hraje v pondělí na Slavii.

Článek

Domácí se do Sparty opřeli s vervou, ale jediným vyústěním jejich počáteční aktivity byla tyčka, kterou v osmé minutě rozezvučel Peterek. Třinec měl v úvodu blíž ke gólu, přesto šla do vedení Sparta. Po domácí chybě ujel v oslabení Broš s Ivanem Rachůnkem, který také se štěstím a nechtěným přispěním gólmana Hamerlíka dostal kotouč do třinecké branky.

V první přesilovce Oceláři inkasovali, druhou už využili. Do puku se v 15. minutě položil sváteční střelec Richter a prvním gólem v sezoně srovnal.

Zápas se lámal v druhé třetině a mistr v ní začal ztrácet dech. Orsava se prodral až před Pöpperleho, ale neskóroval a z rychlého protiútoku naopak Philipp uplatnil důraz a dorážkou vrátil hostům vedení. Když o tři minuty později vyhnal Ton přesným příklepem ze středního pásma domácího gólmana Hamerlíka na střídačku, bylo prakticky rozhodnuto.

Hosté se naplno oddali taktice zabezpečené obrany s rychlými brejky a ta jim vycházela na výbornou. Při signalizovaném vyloučení se prosadila i čtvrtá sparťanská pětka, když nezištnou přihrávku Kučného zvedl za Vojtkova záda Jánský.

Třinec nenašel ve svém arzenálu žádnou zbraň, která by na soupeře platila. Hosté vládli a domácí jim to v závěru ještě usnadnili mizernou disciplínou. Z dvouminutové přesily pět proti třem se sice urodila jen Kasíkova střela do tyčky, ale pátému gólu Oceláři neušli a pod Vojtkem protlačil puk do branky Yorick Treille.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Richter (Hrňa) - 9. I. Rachůnek (Broš), 22. Philipp (Foster, Y. Treille), 25. Ton (D. Kočí), 33. Jánský (Kučný, Žálčík), 48. Y. Treille (D. Kočí, Tenkrát). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4367.
Třinec: Hamerlík (25. Vojtek) - Hrabal, Zíb, Richter, Lojek, Cartelli, P. Hořava, od 21. min. navíc Davison - D. Květoň, Bonk, Hampl (9. McGregor) - Orsava, Peterek, Hrňa - Kohn, Polanský, Chovan - Klimenta, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Kasík, Kučný - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Forman, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: