Hlavní obsah

Hokejová Slavia hlásí příchod posily. Vrací se devětatřicetiletý Alinč

PRAHA

Potvrzeno. Šum se proměnil ve skutečnost. Devětatřicetiletý hokejový útočník Jak Alinč bude hrát extraligu za Slavii. Hráč prvoligového Ústí nad Labem přichází na střídavý start do pražského klubu. Informaci potvrdily oba kluby na svých stránkách.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jan Alinč hrál naposledy extraligu za Karlovy Vary, dnes se vrací do Slavie.

Článek

Trenér Vladimír Růžička potvrzuje svá slova, že chce mužstvo posílit v nelehké situaci, ve které se slávisté nachází. V tuto chvíli jim patří dvanácté místo, tři body od poslední Mladé Boleslavi. Před Alinčem přišli do Slavie na měsíční hostování Jonathan Sim z Pardubic a z Finska se vrátil Michal Vondrka.

„Potřebujeme rozšířit kádr, navíc se zranil Tomáš Hertl. Honza s námi absolvoval nedělní trénink a já věřím, že nám pomůže,“ prohlásil na klubových stránkách Vladimír Růžička, který z Ústí získal před sezónou na střídavé starty i Miroslava Třetinu.

Zkušený Alinč nepřichází do neznámého prostředí, za tým z Edenu hrál naposledy před devíti lety. Za Slavii nastoupí už v pondělí proti libereckým Tygrům.

Alinč působil ve Slavii v sezónách 2000/2002, odehrál 56 utkání, ve kterých vstřelil 13 gólů a dosáhl na 41 asistencí. V probíhajícím ročníku první ligy je na druhém místě v kanadském bodování - 24 zápasů a 8 gólů + 20 přihrávek. Dnes se po pěti letech představí opět v nejvyšší české soutěži. V ročníku 2005/2006 hrál za Karlovy Vary. Ve své kariéře působil také ve Finsku, Německu a Švédsku.

Posilování Slavie ale tímto nekončí, trenér Růžička loví ještě v Německu a v Kanadě. „Je možné, že se v příštích dnech ještě něco stane. Jednání pokračují,“ dodal kouč.

Reklama

Související témata: