Hlavní obsah

Rychlý nástup pomohl Třinci dobýt Pardubice

PARDUBICE

Hokejisté Třince zvítězili ve 24. kole extraligy v Pardubicích 4:2. Oceláři vedli 2:0 již od třetí minuty, kdy se trefil nejprve Jiří Polanský a 24 vteřin po něm i Bryan McGregor. Obhájce trofeje tak vyhrál i druhý duel sezony mezi mistry z posledních dvou sezon a dobyl pardubický led po čtyřech porážkách.

Článek

Třinec do utkání doslova vlétl a o jeho dvoubrankové vedení se záhy postarali Polanský a McGregor. Pardubičtí zůstali jako opaření a dlouho se nemohli vzpamatovat. Jenže ani hosté nezářili a tak se v první třetině hrál hokej, který příliš nenadchl. Bylo v něm oboustranně hodně nepřesností a zejména pardubickým hráčům, kteří měli více ze hry, chyběla přesnější koncovka.

V 11. minutě při vyloučení Lojka ujel pardubické obraně Kohn, ale s jeho nájezdem si gólman Růžička skvělým způsobem poradil. Domácí si pak postupně vytvořili územní převahu, Hamerlík byl mnohem zaměstnanější než jeho protějšek, ale kapituloval až v 19. minutě, když Zohornovu přihrávku perfektně přiklepl Radil za záda třineckého brankáře.

Také ve druhé třetině pokračoval hokej ve stejném trendu jako v úvodní dvacetiminutovce. Hra postrádala náboj a byla plná nepřesných přihrávek a z hlediště se ozýval pískot. Domácí trenéři zamíchali sestavou a jejich svěřenci získali výraznou herní převahu, které chyběl jen brankový efekt.

Ve 37. minutě Koukalův únik skončil podle diváků faulem, ale sudí byli jiného názoru a tak se pro úklid ledu, na který naházeli diváci perníky, chvíli nehrálo. Přerušení jako by vyvedlo Východočechy z tempa. Krátce po opětovném zahájení hry inkasovali třetí branku z hole Klimenty. Zatímco Růžička měl v úvodních dvou třetinách osm zásahů, Hamerlík zasahoval pětadvacetkrát, ale Třinečtí měli k dobru dvoubrankový náskok.

Do třetí třetiny nastoupil v pardubické brance Koutský, jeho spoluhráči v poli přidali na důrazu a obětavosti, vytvářeli si gólové šance, ale skóre se neměnilo i zásluhou pozorného Hamerlíka. V řadě situací mu pomáhali spoluhráči, kteří vytvářeli před brankou nepropustnou hráz. Tu překonali domácí v 56. minutě kontaktním gólem Starého a postarali se tak o dramatické závěrečné chvilky.

Pardubice sevřely soupeře a téměř dvě minuty před koncem sáhly k power play, ale 12 vteřin před závěrečnou sirénou Hořava pojistil výhru Třince střelou do prázdné branky a oslavil tak návrat do extraligy gólovým zápisem. Potom už následoval jen společný úklid ledové plochy od obou týmů, kterou neukáznění diváci zasypali perníky a jinými předměty.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Radil (Zohorna, Benák), 56. Starý (Kolář I) - 3. Polanský (Cartelli), 3. McGregor (Rufer, Ostřížek), 38. Klimenta (Hrabal), 60. M. Hořava (Zíb). Rozhodčí: Blecha, Kalivoda - Barvíř, Bádal. Vyloučení: 3:6, navíc V. Kočí (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7685.
Pardubice: M. Růžička (41. Koutský) - Píša, V. Kočí, Benák, Kolář II, Sičák, Borer, od 25. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Buchtele - Bartek, Kousal, Starý - Radil, T. Zohorna, T. Nosek - od 25. navíc Půhoný, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Richter, Lojek, Cartelli, P. Hořava, Hudec - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Hrňa - Kohn, Polanský, Klimenta - McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: