Hlavní obsah

Litvínov podruhé v sezoně prohrál se Spartou, rozhodl Ton

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli ve 25. kole extraligy se Spartou 1:2 a i podruhé v sezoně tak vyšli v souboji s týmem kouče Josefa Jandače bodově naprázdno. Vyrovnaný duel rozhodl Petr Ton, Sparta tak bodovala v devátém zápase za sebou a dostala se do čela tabulky.

Článek

Již po 24 vteřinách hry měla Verva početní výhodu, ale žádnou brankovou příležitost ani souvislý tlak si nevytvořila. Ve 4. minutě hledal hostující Ton před brankou najetého obránce Husáka, který však zblízka nedal. V další šanci hostujícího celku byl Pacovský, ale trefil jen připraveného Fraňka.

Na druhé straně pálil Gula, poté Kubátovu příhru před branku tečoval Hübl, ale puk skončil mimo branky. Následovala opět šance hostí, to když Bližňák přebruslil Havelku, ale bekhendový blafák Franěk výborně chytil. Jako první se prosadili domácí. Frolík nahodil puk před branku, kde ho chytře tečoval za Pöpperleho záda slovenský forvard Hujsa

Domácí mohli vedení i pojistit, ale Trávníček svůj nájezd z pravého křídla prováhal a bylo po šanci. Ve 13. minutě zaváhal při rozehrávce Kočí, ale Hübl se z otočky neprosadil. Na druhé straně zvonila branková konstrukce po Krstevově nahození od modré.

Do druhé části vlétli hosté jako uragán, u všech puků byli dříve, lépe bruslili, ale paradoxně v první velké šanci byl Kubinčák, který mohl střílet do odkryté branky. Bývalý spoluhráč Jánský působící nyní ve Spartě mu ale v poslední chvíli ukázkovou rybičkou puk nevypíchl.

Poté už ale následovaly šance hostujícího mužstva. Nejprve Ivan Rachůnek ohrozil Fraňka bekhendovou střelou, poté jeho mladší bratr trefil tyčku a Krstevovu ránu od modré Franěk dobrým povyjetím z branky s přehledem kryl. Předvedli se ale i domácí. Nebezpečně střílel Hübl, poté sehrála trojice Černošek, Hujsa a zakončující Frolík krásnou kombinaci, ale zakončení už tak slavné nebylo. Mnohem efektivněji si vedl Bližňák, který 37. minutě vyrovnal.

V závěrečném dějství se nejprve do příležitosti dostal Jenáček, ale hradbu těl před Pöpperlem neprostřelil a netrefil se ani dorážející Černošek. Ve 43. minutě Bojer v přečíslení netrefil branku. Na druhé straně Tenkrát nahazoval puk před branku, ale Franěk jeho šanci pokryl a stejně tak si poradil s dorážkou Philippa. Poté už hosté kotouč za Fraňkova záda dostala, to když se střelou z mezikruží prosadil kanonýr Ton. V 53. minutě exlitvínovský Jánský se ocitl tváří tvář Fraňkovi, ale nedal. Domácí v závěru odvolali brankáře, ale Kubinčákovu stoprocentní šanci zneškodnil výborně chytající Pöpperle a Lukešovu bombu od modré zastavila spojnice tyčí.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hujsa (Frolík) - 37. Bližňák (Milam, Tenkrát), 47. Ton (T. Rachůnek, Foster). Rozhodčí: Husička, Polák - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 6:5, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 6050.
Litvínov: Franěk - Gula, Kubát, Kousalík, Pojkar, Černošek, Havelka, Brejčák, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Krstev - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Žálčík, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: