Hlavní obsah

Repríza finále vyzněla pro Vítkovice, Třinec udolaly z přesilovek

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v úterní repríze loňského finále Třinec 3:1 a úřadujícího mistra zdolali na domácím ledě popáté z posledních šesti zápasů. O úspěchu Ostravanů rozhodly přesilovky: dva góly v nich dali, třetí padl pouhou sekundu po jejím skončení. Prvním gólem v sezoně výhru vicemistrů zpečetil veterán Juraj Štefanka. Ostravané uspěli už i v prvním vzájemném duelu v této sezóně, když vyhráli v Třinci 3:2 po samostatných nájezdech.

Článek

Derby od úvodního buly nabralo ostré tempo. Ostravská hala zklamaně zahučela už po sedmdesáti sekundách, když se Slobodova střela svezla po třinecké tyčce. Jinak měl ale navrch Třinec, který výtečným bruslením nátlakovému stylu Vítkovic nejen úspěšně vzdoroval, ale domácí i přehrával.

Když v páté minutě přidržel unikajícího Peterka Ovčačík, sudí neváhali nařídit trestné střílení, ale v něm si Málek třineckého matadora doslova vychutnal. Oceláři však drželi otěže a ve 12. minutě se dočkali i vedoucího gólu, kterou po průniku z rohu před branku dosáhl zblízka Kohn.

Po parádní kolmici Zíba jel poté sám na bránu Bonk, ale Málek jeho střelu na vyrážečku vystihl. Vítkovice ze z tlaku vymanily až v první přesilovce a Malík v ní bombou od modré čáry hned i vyrovnal.

Vyloučení ovlivnila vývoj i v druhé části. Ve dvou slepených oslabeních se hosté opět dostali do úzkých, přesto ujel Klimenta, ale Málka neprostřelil. Už se zdálo, že dlouhé oslabení Třinec přečká, sotva však skočil z trestné lavice Richter do hry, zblízka překonal Hamerlíka Strapáč. Gól do šatny mohl hostům přibalit Pohl, ale v 39. minutě ho vychytal Hamerlík.

Do koncovky utkání zasáhly emoce. Na ledě se přitvrdilo, přibyly rozmíšky a vítkovický bek Malík kvůli vehementním protestům nasbíral během chvilky pětatřicet trestných minut včetně vyloučení do konce zápasu.

To už však domácí vedli 3:1, když další přesilovku zužitkoval dorážkou Štefanka. Třinec už prohru neodvrátil ani v pětiminutové početní převaze, ve které domácí podržel Málek.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Malík (Burger, J. Káňa), 29. Strapáč (Šedivý, Klimek), 53. Štefanka (Sloboda, Burger) - 12. Kohn (Polanský). Rozhodčí: Blecha, Homola - Blümel, Kis. Vyloučení: 4:6, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. a 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5545.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Punčochář, Ovčačík, Sloboda, Rehák - Štefanka, Húževka, T. Káňa - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pohl, Hruška, Klimek - Strapáč, Szturc, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Cartelli, P. Hořava, Richter, Lojek, Kania, Hudec - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Klimenta, Peterek, Marosz - Kohn, Polanský, Chovan - McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice