Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 2:3 PPBerani opět slaví, Boleslav padla v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Karafiát 0 : 1
7. Řezníček 0 : 2
16. Kotala 1 : 2
48. Flynn 2 : 2
63. Vopelka 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli v dohrávce 6. kola extraligy Zlínu 2:3 v prodloužení a připsali si teprve druhou porážku z posledních jedenácti zápasů. Doma Bruslařský klub neuspěl po sérii čtyř vítězství. Berani se po sérii tří porážek radovali podruhé za sebou díky brance Lukáše Vopelky v čase 63:05.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Sedláček (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze Zlína z druhého gólu.

Článek

Domácí nastoupili už bez Radima Zohorny, kterého povolal Pittsburgh do kempu před startem NHL. Jeho místo v prvním útoku převzal David Cienciala. Úvod zápasu ale patřil hostům ze Zlína.

Už po 24 vteřinách hry tečoval Köhlerovo nahození od mantinelu za záda brankáře Růžičky Karafiát a v sedmé minutě zápasu zvýšil na 2:0 pro hosty Řezníček. Za domácí stihl odpovědět ještě v první třetině prvním gólem v mladoboleslavském dresu a druhým v extraligové kariéře Kotala.

V 27. minutě ujel domácí obraně Honejsek, ale jeho zakončení zastavil Růžička levým betonem. Jinak byl ve druhé třetině lepším týmem Bruslařský klub, nicméně žádný puk za záda brankáře Hufa domácí hráči dostat nedokázali.

Flynn se postaral o vyrovnání

Obraz hry se pak nezměnil ani ve třetí dvacetiminutovce. S tím rozdílem, že Mladá Boleslav dokázala přece jenom vyrovnat. O druhý gól se postaral po Kousalově přihrávce Flynn. Další změna skóre se už v základní hrací době i přes šance na obou stranách nekonala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Stránský z Mladé Boleslavi a Martin Novotný ze Zlína.

Mladoboleslavští do prodloužení vstoupili s minutu a půl dlouhou výhodou jednoho muže, neboť se v 60. minutě nechal vyloučit Okál. Hosté ale oslabení ubránili a sami se prosadili zásluhou Vopelky, který ujel všem hráčům a prostřelil Růžičku.

Dohrávka 6. kola extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Kotala (Pláněk, Jääskeläinen), 48. Flynn (P. Kousal) - 1. Karafiát (Köhler), 7. Řezníček (Šlahař, P. Sedláček), 64. Vopelka (Honejsek). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík, Allen, Hrbas - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Kotala, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Zlín: Huf - Ferenc, Gazda, Žižka, M. Novotný, Gazda, D. Nosek, Matyáš Hamrlík - Köhler, J. Ondráček, Karafiát - Okál, Vopelka, Honejsek - Sebera, Šlahař, P. Sedláček - Kubiš, Václavek, Poletín. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec