Hlavní obsah

Lukeš byl rád, že po změně trenéra Litvínov zabral

KARLOVY VARY

Dvěma góly a asistencí se nejproduktivnější hráč Litvínova František Lukeš podílel na obratu v utkání v Karlových Varech a byl rád, že mužstvo dokázalo po trenérské změně zabrat. Po středečním odvolání hlavního kouče Vladimíra Kýhose, jehož pravomoci převzal dosavadní asistent Jiří Kučera, Severočeši zvítězili v 27. kole hokejové extraligy 5:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský František Lukeš (v popředí) stíhaný Jakubem Šulcem z Českých Budějovic.

Článek

"Určitě nám pomohla i změna trenéra. Zápas jsme jako celý tým odmakali, protože mančaft chtěl pro nového trenéra jeho první zápas vyhrát," řekl novinářům po utkání Lukeš.

Přitom po první třetině hosté prohrávali už 0:2, ale realizační tým, který rozšířili také Jiří Šlégr a Viktor Lukeš, nabudil mužstvo k obratu. Podle Lukeše už v úvodní části nehrál Litvínov špatně. "Řekli jsme si v kabině, že musíme hrát pořád stejně a Vary jsme tímto výkonem zlomili."

Sám se postaral dvěma góly v druhé části o vyrovnání a na úvod závěrečné části přihrál i na vítězný gól Vojtěchu Kubinčákovi. "Všechny branky dnes byly důležité, nejenom ty moje z druhé třetiny. Nejdůležitější byla ale ta Vojty Kubinčáka," řekl Lukeš, který je s 30 body za 12 branek a 18 asistencí z 27 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem extraligy. Na zraněného lídra Petra Nedvěda ztrácí jen bod.

Venku Litvínov vyhrál po pěti porážkách za sebou a už není nejhorším týmem soutěže na ledě soupeře. "Když budeme hrát jako dneska, to znamená poctivě odzadu a budeme zavírat střední pásmo, tak můžeme uspět i v dalších zápasech na hřištích soupeřů," dodal devětadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec