Hlavní obsah

Vítkovice zmrazily Pardubice a Třinec uťal domácí sérii Liberce

PRAHA

Tři zápasy 27. kola hokejové Tipsport extraligy byly odehrány v pátek. Jedno přineslo ukončení dlouhé série. Liberec nestačil na Třinec, prohrál 1:4 a uťal dvanáct domácích výher v řadě. Kvůli nulovému zisku nepřeskočil Spartu a zůstává na druhé příčce. Vítkovice dokázaly porazit Pardubice, když o výhře 4:3 rozhodl deset sekund před koncem šedesáté minuty Káňa. České Budějovice porazily 3:2 poslední Mladou Boleslav.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický gólman Roman Málek odklízí puk z brankoviště.

Článek

Vítkovice s Pardubicemi prohrávaly, ale skóre otočily a po dvaceti minutách vedly. Prostřední část skončila nerozhodně 1:1, celkově ale hosté ztráceli - 2:3. Domácí o vedení přišli po 38 sekundách třetí dvacetiminutovky, na 3:3 srovnal Martin Bartek. Vítkovičtí ale opět dokázali přidat další gól, a to deset sekund před možným prodloužením. Rozdílovou trefu si připsal Káňa a domácí vyhráli šesté klání v řadě před svými fanoušky.

Jediný gól v první třetině v Českých Budějovicích padl do branky Mladé Boleslavi. Ve druhé části srovnal Tomas, když si hosté vytvořili tlak, ale zkušený obránce Ptáček střelou od modré za dvě minuty Boleslavi chvilkovou radost zase sebral. Na jih Čech přijelo poslední mužstvo nejvyšší soutěže, ale souboj tomu nenapovídal. V 53. minutě Kašpařík zvýšil na 3:1 a třetí tým tabulky se mohl trochu uklidnit.

Potyčka Darrella Haye z Boleslavi (vlevo) a Milana Gulaše z Budějovic.foto: Reuters/David Veis

Drama nastalo před koncem zápasu, když si hosté vzali oddechový čas. Po něm na 2:3 snížil v 59. minutě při přesilovce Balaštík, ale více se už skóre neměnilo. Jihočeši doma počtvrté v řadě slavili, naopak soupeř venku popáté neuspěl.

Pod Ještědem začal zápas slavnostně. Domácí obránce Jan Výtisk nastoupil do 600. utkání v extralize. Hostující Jan Peterek hrál dokonce utkání číslo 1000.

V předposlední minutě zahajovací třetiny se trefil Milan Gulaš. Tygři, kteří doma neprohráli dvanáct utkání v řadě, nezačali nejlépe. Na začátku druhé části přesto srovnal Čakajík.

K tisícímu utkání v extralize nastoupil útočník Třince Jan Peterek.foto: ČTK/Radek Petrášek

Ale byli to Oceláři, kteří přidali další gól. Ve 42. minutě poslal opět hosty do vedení Klimenta. Za osm minut přidal třetí trefu David Květoň a domácí se blížili druhé porážce před svými fanoušky v této sezóně.

Tygři od 56. minuty zkusili hru bez brankáře, ale na gól se nevzmohli, naopak inkasovali čtvrtý z hole Klimenty. Liberec předtím doma padl ve 4. kole s Vítkovicemi 0:6. Druhý nezdar přišel až ve 27. kole.

Zápasy 27. kola
Vítkovice - Pardubice 4:3on-line
Branky: 10. Klimek, 18. Káňa, 33. Kudělka, 60. Káňa  - 8. Buchtele, 38. Sičák, 41. Bartek
České Budějovice - Mladá Boleslav 3:2on-line
Branky: 19. Gulaš, 28. Ptáček, 53. Kašpařík - 26. Tomas, 59. Balaštík
Liberec - Třinec 1:4on-line
Branky: 21. Čakajík - 7. Zíb, 42. Klimenta, 50. Květoň, 59. Klimenta
Předehrané zápasy
Zlín - Slavia 4:3sn
Brno - Kladno 1:0
Karlovy Vary - Litvínov 2:5
Dohrávka: 3. ledna, Plzeň - Sparta

Reklama