Hlavní obsah

Třinec lehce přehrál Brno a poskočil na čtvrté místo

TŘINEC

Hokejoví mistři z Třince porazili v 28. kole Brno 5:1 a po delší době se vklínili do první čtyřky extraligové tabulky. Kometa domácím vítězství usnadnila velkou nedisciplinovaností, rychle prohrávala 0:2 a gól ji obhájce titulu povolil až za stavu 0:5. Ze zdravotních důvodů museli střídat oba gólmani Peter Hamerlík i Jiří Trvaj. Brno venku pošesté v řadě prohrálo.

Článek

Mít během zahajovací čtvrthodiny pět vyloučených, to se v extralize nevyplácí. Ani Třinec tím nepohrdl a už v šesté minutě Miloslav Hořava využil první přesilovku pět na tři vedoucí trefou.

I pod tíhou početních oslabení byla Kometa v prvním dějství horším týmem. Podtrhla to při jediné vlastní přesilovce kdy si nechala ujet Miloslava Hořavu s Peterkem, který nejprve z brankoviště trefil tyčku, ale podruhé už doklepl přesně do sítě.

Brno mohlo snížit dvacet vteřin před koncem první části, ale Hubáček rozpačitého vyjetí gólmana Hamerlíka nevyužil a Bonk jeho ránu směrem na opuštěnou "klec" holení srazil vedle branky.

Do druhé třetiny už Kometa vyjela s náhradním brankářem Hovim, který zastoupil Trvaje, ale hosté zůstali nepoučitelní. Za dva zákroky vysokou holí šli v úvodu druhé části na dvě minuty opět do tří, ale dvojnásobné oslabení přečkali. Velké příležitosti spálili Miloslav Hořava a Orsava.

Zápas mohl zdramatizovat Kováčik, jehož rána však skončila na tyči. O pár vteřin poté hosté nedostihli Orsavu, který skočil z trestné lavice a svůj aktivní výkon korunoval gólem na 3:0.

Na domácí výhře už nezměnilo nic ani nucené střídání brankářů, když zraněného Hamerlíka musel na posledních jednadvacet minut střídat Vojtek.

V závěru naopak Třinec výhru ještě přizdobil. Klimenta proměnil trestné střílení za Malcův faul a vsítil svůj pátý gól z posledních čtyř duelů. O 31 sekund později dorazil Chovanovu střelu v přesilovce Polanský. Hosté z protiútoku hned snížili Čermákem a alespoň zkorigovali debakl.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. M. Hořava (Bonk, Hrabal), 12. Peterek (M. Hořava, P. Hořava), 31. Orsava (P. Hořava, Kohn), 44. Klimenta z trestného střílení, 45. Polanský (Chovan, Richter) - 45. L. Čermák (Kováčik). Rozhodčí: Husička, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2896.
Třinec: Hamerlík (39. Vojtek) - Hrabal, Zíb, Cartelli, P. Hořava, Richter, Hudec, Lojek, Bolf - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Brno: Trvaj (21. Hovi) - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec - H. Zohorna, Petrovický, Pospíšil - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Holec, Koreis. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: