Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č. Budějovice 5:4Mladá Boleslav doma válí, poznal to i nováček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Fillman 1 : 0
27. Forman 1 : 1
30. Prokeš 1 : 2
38. Bičevskis 2 : 2
41. Kousal 3 : 2
42. Jaaskelainen 4 : 2
44. Forman 4 : 3
54. Jaaskelainen 5 : 3
60. Adamský 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v úterním utkání 28. kola Tipsport extraligy nad Českými Budějovicemi 5:4. Středočeši vyhráli desátý z posledních 12 zápasů, poslední Motor potřetí v řadě nebodoval.

Foto: Černý Vít, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Článek
Fotogalerie

První třetina nebyla pokoukáním pro hokejové fanšmekry, jelikož nebyly k vidění velké šance. Je tak zcela pochopitelné, že se skóre v úvodní dvacetiminutovce nepohnulo.

Po návratu z kabin udeřili domácí. Exbudějovický Fillman napřáhl od modré a Čiliak nestihl zareagovat včas. Netrvalo dlouho a Motor srovnal krok Formanem. Sparťanské eso v jihočeském dresu se dostalo před brankou k odraženému touši a nezaváhalo - 1:1. V polovině utkání šla Madeta dokonce do vedení, když Krošelj pustil do sítě nahození Prokeše.

Českobudějovičtí hokejisté měli převahu. Pár minut před druhou sirénou však dostali Bruslaři možnost vyrovnat v přesilové hře, kterou sice nevyužili, krátce po vypršení Formanova trestu ale nadvakrát propasíroval puk za Čiliakova záda Bičevksis.

Do třetí dvacetiminutovky mnohem lépe vstoupili domácí. Po padesáti sekundách hry se po buly trefil přesně Kousal a hned v dalším střídání vyzrál na Čiliaka po pěkné individuální akci Jääskkeläinen. Jihočeši ale ještě nesložili zbraně a v přesilové hře snížili na rozdíl gólu. Ranou z voleje se podruhé v zápase prosadil Forman.

Vyrovnat se ale Motoru nepodařilo, hosté naopak inkasovali popáté. Po faulu Gilberta Bruslaři sehráli povedenou přesilovku, kdy puk do sítě uklidil Jääskeläinen. Jihočeši pak ještě snížili při přesilovce pěti proti třem Michnáčem, ale to bylo z jejich strany vše.

28. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Madeta Motor České Budějovice 5:4 (0:0, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 23. Fillman (Cienciala, Pláněk), 38. Bičevskis (Flynn, P. Kousal), 41. P. Kousal (O. Najman), 42. Jääskeläinen (Bernad), 54. Jääskeläinen (D. Šťastný, Ševc) - 27. M. Forman (Prokeš, Vydarený), 30. Prokeš (J. Suchánek, Slováček), 44. M. Forman (Z. Doležal, Plášil), 60. Adamský (Michnáč, J. Suchánek). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Špůr, Axman. Vyloučení: 7:3, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj (34. J. Růžička) - Hrbas, Ševc, Pláněk, Šidlík, Bernad, Fillman - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Kotala, G. Szturc, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Slováček, Vydarený, Roth, J. Suchánek - D. Voženílek, Jonák, Christov - Z. Doležal, Gilbert, M. Forman - Karabáček, Prokeš, Adamský - Michnáč. Trenér: Prospal.

Reklama